OBRAČUN VELIKANA: Liverpul i Real u velikom derbiju osmine finala Lige šampiona

Z. Ćorović

20. 02. 2023. u 22:50

SUDAR velikana pre vremena. U obračunu klubova koji zajedno imaju 20 evropskih titula, Liverpul (6 trofeja) će sutra uveče od 21, na svom "Enfildu" dočekati madridski Real (14) u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

ОБРАЧУН ВЕЛИКАНА: Ливерпул и Реал у великом дербију осмине финала Лиге шампиона

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Dva prethodna megdana podelili su u finalima, u najsvežijem za sećanje, "kralj" je u Parizu slavio sa 1:0, golom Vinisijusa. Borili su se za trofej i 2018, a španski tim je u Kijevu bio bolji sa 3:1. Jedno finale je pripalo i Liverpulu (1:0), 1981. godine. Kada se uzmu u obzir svi dueli, Madriđani su pobedili na pet utakmica, tri puta su slavili Englezi, a jedan meč je završen bez pobednika.

- Znam da smo igrali protiv Reala u nekoliko finala, ali nije tako često da se naša dva kluba sastaju u dvomeču, tako da sada možemo da se radujemo što će se to desiti. Poznato je i da je Real rekorder Lige šampiona, ali ni naš učinak nije tako loš. Pre svega, imamo "Enfild" i svi znaju šta to znači - istakao je Jirgen Klop, trener Liverpula.

Razlog što je došlo do preuranjenog okršaja giganata, najviše leži u slaboj sezoni "redsa". Bili su drugi u grupi, iza Napolija, ne cvetaju im ruže ni u domaćem prvenstvu, gde su tek osmi na tabeli. Podigle su ih dve vezane pobede protiv Evertona i Njukasla na vreme, baš pred mečeve sa velikim dužnikom. Klop je na poslednjoj konferenciji za štampu rekao da će najverovatnije moći da računa i na napadača Darvina Njuneza, koji ima problem sa ramenom.

U Realov tim vraća se Karim Benzema, najznačajniji adut u prošlogodišnjem pohodu. Ipak, trener šampiona neće moći da računa na Krosa i Čuamenija zbog povreda.

- Očekuje nas zabavna ali i mnogo teška utakmica. Biće sjajna atmosfera na "Enfildu", ali i u revanšu na "Bernabeu". Sve sami spektakli - ushićen je Ančeloti.

U drugom meču, Ajntraht će u Frankfurtu dočekati Napoli. Ova dva tima su se jedini put do sada sastala u Kupu UEFA u sezoni 1994/95. i tada je u nemački tim dobio obe utakmice sa 1:0.

Ajntraht, prošlogodišnji pobednik Lige Evropa, sada će imati mnogo teđi zadatak jer je Napoli pobedio na 18 od poslednjih 19 ligaških mečeva.

- Napoli je najbolji tim u ligama "petice", ali sve se može promeniti - optimista je trener nemačkog tima Oliver Glazner.

JOVANOVIĆ SUDI INTERU

SRPSKI arbitar Srđan Jovanović biće glavni sudija na prvom meču osmine finala Lige šampiona između Intera i Porta, koji se igra u sredu uveče (21.00) na "San Siru". Jovanoviću će pomagati sunarodnici Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok je UEFA za četvrtog arbitra odredila Novaka Simovića. U VAR sobi će biti Nemci Bastijan Dankert i Marko Fric. Jovanović je ove sezone sudio četiri meča u Ligi šampiona i to duele: Benfika - Juventus (4:3), Dortmund - Sevilja (1:1), Sporting - Totenhem (2:0) i Salcburg - Milan (1:1).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)