SINIŠA MIHAJLOVIĆ NA GROBLJU VELIKANA: Premeštaju se posmrtni ostaci legendarnog fudbalera

Nedavno preminuli Mauricio Kostanco, poznati novinar, voditelj i pisac, i srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović, po odluci gradonačelnika Rima Roberta Gvaltijerija biće sahranjeni na monumentalnom groblju u Rimu „Verano“ kao ličnosti koje su dale prestiž Večnom gradu.

СИНИША МИХАЈЛОВИЋ НА ГРОБЉУ ВЕЛИКАНА: Премештају се посмртни остаци легендарног фудбалера

Foto: Instagram printskrin/ariannamihajlovic

Tako će naš proslavljeni i u Italiji izuzetno voljeni i poštovani fudbaler i trener Siniša Mihajlović imati dostojno mesto na najstarijem groblju Verano, a koje predstavlja večni dom za mnoge druge velikane koji su ispisali deo istorije Rima i Italije od 1812. godine.

-  Na zahtev porodica dvojice velikana Komisija Skupštine glavnog grada dodelila je mesto za grobnicu i sahranu. Supruga Mauricija Kostanca, poznate televizijske zvezde, koji je preminuo sa 84 godine, Marija de Filipi i Siniše Mihajlovića, bivšeg igrača "Lacija", Arijana Rapaćoni, uputile su takav zahtev prošle sedmice gradonačelniku Gvaltijeriju. Komisija je odlučila da dvojica velikana, kao zaslužni građani Rima, dobiju takvo mesto, ostajući u kolektivnom sećanju Rimljana i Italijana.

 U obrazloženju za dodelu počasnog mesta za Sinišu Mihajlovića stoji da je „bivši trener i igrač bio izuzetno vezan za Rim, posebno svojom dugom aktivnošću u Laciju, a pogođen teškom bolešću poslednjih godina postao je svima primer svojom velikom hrabrošću, izdržljivošću i upornošću“. I obojicu velikana vezuje ista sudbina, bili su hospitalizovani u istoj rimskoj klinici i živeli poslednje trenutke života uz ljubav svojih porodica.

Monumentalno groblje "Verano", koje je bilo i bombardovano 19. jula 1943, smešteno je oko bazilike San Lorenco, smatra se istinskim muzejom pod otvorenim nebom, sa umetničkim delima gde su sahranjeni velikani različitih veroispovesti.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)