PRESINGOM LOMIMO RIVALE: Napadač Zvezde Jovan Mijatović primer kako se mladi igrač bori za minutažu

Z. Ćorović

10. 07. 2023. u 22:54

MLADI talas dobro je letos osvežio tim Crvene zvezde. Jedan od momaka koga novi trener Barak Bahar sve više "gura u vatru" je i živahni napadač Jovan Mijatović. Bio je starter protiv Zenita (2:1), pa je odigrao drugo poluvreme u goleadi sa Nefčijem (4:0). Pun snage i željan dokazivanja, brzo se uoči da ovaj sedamnaestogodišnjak kao gladan vučić nasrće na protivničke defanzivce, što se sigurno najviše i svidelo Baharu, koji insistira na žestokom presingu. Mijatoviću još fali bolja realizacija, ali mu je voljni momenat na maksimumu.

ПРЕСИНГОМ ЛОМИМО РИВАЛЕ: Нападач Звезде Јован Мијатовић пример како се млади играч бори за минутажу

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

- Odlično radimo, svi smo maksimalno fokusirsni i željni da se nametnemo novom stručnom štabu. Pripreme su naporne, ali znamo da od septembra igramo Ligu šampiona i da je uslov za vrhunski fudbal da fizička sprema bude besprekorna. Za sada sve protiče sjajno, uigravamo se, atmosfera je odlična i sve to se preslikava na terenu. Mislim da su i zvezdaši zadovoljni kako smo izgledali protiv Nefčija i Zenita - raportira Mijatović iz Rusije.

Dve pobede otvorile su put crvemno-belima ka osvajanju "Premijer kupa", dovoljn im je i remi u sredu  (18.30), u  meču sa Fenerbahčeom, kako bi osvojili prehar.  

- Presingom smo uspeli u obe utakmice da nadigramo rivala. Sve ono s treninga prenosimo na teren i to izgleda vrlo dobro, a ovo su još uvek pripreme i da možemo samo bolji da budemo. Čeka nas još utakmica sa Fenerbahčeom i naravno da želimo da osvojimo prestižan turnir. 

 I njemu zaigra osmeh na licu kada se pomene Ligi šampiona, koja će biti najveći izazov za sve u klubu.

 - Zvezdino sam dete, volim ovaj klub i naravno da sam uzbuđen što ćemo igrati Ligu šampiona. Već sad mislim o punoj "Marakani" - kaže Mijatović, koji je prošle sezone već uspeo da sakupi 17 utakmica u prvom timu (501 minut na terenu) i zabeleži po gol i asistemnciju.

Premijer kup

REZULTATI: Zenit - Nefči 3:1, Zenit - C. zvezda 1:2, C. zvezda - Nefči 0:4, Zenit - Fenerbahče (0:0, 4:3 posle penala), C. zvezda - Fenerbahče (sreda, 18.30), Nefči - Fenerbahče (15. jul).

TABELA: C. zvezda 6, Zenit 5, Fenerbahče 1, Nefči 0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)