TORNADO SA "RAJKA": Baharova Zvezda protiv Fiorentine pokazala da je spremna za Ligu šampiona

Đ. S.

28. 07. 2023. u 08:38

ODAVNO navijači Crvene zvezde nisu izašli sa stadiona "Rajko Mitić" zadovoljni kao u sredu uveče. Rečenice kao što su "Jedva čekam Ligu šampiona", "Samo da počne", provejavale su kroz žamor oduševljene publike, koja je svedočila razbijanju Fiorentine (5:0), finaliste prošlogodišnjeg izdanja Lige konferencija, u generalnoj probi pred start prvenstva.

ТОРНАДО СА РАЈКА: Бахарова Звезда против Фиорентине показала да је спремна за Лигу шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Celoj priči poseban šmek daje podatak da su puleni Baraka Bahara svih pet pogodaka dali do 27. minuta. Nisu znali "ljubičasti" šta ih je snašlo, crveno-beli tornado protutnjao je pored fudbalera "viole" za pola sata... Pojačanja su blistala, starosedeoci su se potpuno pronašli u sistemu pragmatičnog Izraelca, koji je posle nešto više od mesec dana rada sa igračima stvorio mašineriju spremnu da gazi na svim frontovima.

Jeste da su u pitanju samo pripreme, ali partije na "Pari premijer kupu" U Sankt Peterburgu, pa onda i pobede nad TSC i Fiorentinom, obećavaju. I sa pravom bude nadu da bi posle grupne faze Lige šampiona, Zvezda mogla u evropsko proleće. Da li u Ligi Evrope kao trećeplasirani, ili možda čak u nekom ludom scenariju kao drugoplasirana u LŠ. Ako se ovako bude igralo, ništa nije nemoguće.

- Želimo da napredujemo, da to bude još bolje, veći intenzitet. Još smo u pripremama, dele se minuti, niko nije igrao 90 minuta, a u nedelju će šestorica fudbalera imati ceo meč. Jurimo formu i moramo da nastavimo tako. Očekivanja postoje, i to ne možemo da kontrolišemo, ali ne plašim se. Moramo da nastavimo da radimo, da se spremimo za Vojvodinu, za mene je to najvažnije. Gledamo samo narednu utakmicu - i dalje ostaje skroman Bahar, svestan da ono pravo tek predstoji.

ZNANjE Barak Bahar/FOTO: M. Vukadinović

 

Puna su usta navijačima i Pitera Olanjinke, Žan-Filipa Krasoa, Marka Stamenića i Omrija Glazera, "pokera" pojačanja kojima nije trebalo mnogo vremena da se uklope i ostave dobar utisak. Olanjinka i Kraso savršeno se dopunjuju u navali, Stamenić gospodari veznim redom i nijednim potezom ne otkriva da se radi o momku starom 21 godinu, dok je Glazer sjajnim odbranam najavio da će biti stub Baharove Zvezde.

- Utakmica je bila veoma dobra, očekivao sam da će biti malo teža. Uradili smo sve kako smo želeli, brzo i efikasno. Zadovoljan sam što sam postigao dva gola. Utakmica je išla u smeru u kom smo želeli, svi smo srećni i zadovoljni zbog rezultata - blistao je od sreće Olanjinka.

Nijedna od prethodnih generacija Zvezde pod Vladanom Milojevićem, Dejanom Stankovićem i Milošem Milojevićem nije izgledala ovako fizički i trkački moćno, ali i taktički utegnutno. Jasno opredeljenje da se izađe visoko i rival napadne na njegovoj polovini, za sada daje rezultate, puni srca navijačima, bivšim i sadašnjim igračima...

- Ne znam je li od 20.00 do 20.30, u tih pola sata, kroz Beograd prošao tornado, onaj što već nekoliko dana hara Balkanom, ili je ono bila Zvezda, to me interesuje. Opet su tu poređenja s nama iz 1991. To je, s jedne strane dobro, jer znači da tim vredi, ali ne treba nikog ni sa kim porediti, ovi momci su pokazali da su odlični na svoj način, u skaladu s ovim vremenom - u svom stilu, duhovito je Darko Pančev prokomentarisao Zvezdinu kanonadu.

Crvena zvezda juriš na 7. uzastopnu titulu započinje u nedelju protiv Vojvodine na stadionu "Rajko Mitić", dok će 31. avgusta sa nestrpljenjem čekati žreb za grupnu fazu Lige šampiona i imena potencijalnih rivala.

Terzić: Stvaranje moćne Zvezde

ODUŠEVLjEN pobedom nad Fiorentinom je i generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić:

- Rekao sam da hoću hrabru i napadačku Crvenu zvezdu, koja ne respektuje nijednog protivnika. Volim da vidim da Zvezda igra napadački, da deluje nadmoćno u odnosu na kvalitetnog rivala, da smo brži, snažniji, fudbalski potkovaniji. Sve ono što smo najavili pre šest meseci, to smo i uradili. Rekao sam da će navijači biti svedoci stvaranja jedne nove, moćne, evropske Crvene zvezde.

Analitičar kao "navijač"

SIMPATIČAN detalj srpskim izveštačima bile su i žestoke reakcije Baharovog video-analitičara Adama Davida. On je iz novinarske lože usklicima proslavljao svaki dobijen duel, osvojenu loptu, dobru odbranu, pravovremeni pas...

BONUS VIDEO: AKCIJA I REAKCIJA: Ovako je Luka Jović reagovao na povike "delija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)