PRVENAC NA STOTOM MEČU: Zvezdin univerzalac Srđan Mijailović ulepšao jubilej i "četvorku" protiv Napretka

Z. Ćorović

07. 08. 2023. u 19:55

PRVI gol na stotom meču i to kakav - prava umetnost. "Lepotan" Srđana Mijailovića ukrasio je Zvezdinu četvorku protiv Napretka, pokazao se kao najbolji razlog zašto navijači i po kiši i oluji treba da dolaze na "Marakanu" jer im je u ovoj novoj sezoni zagarantovano da će videti mnogo dobrog i uzbudljivog fudbala.

ПРВЕНАЦ НА СТОТОМ МЕЧУ: Звездин универзалац Срђан Мијаиловић улепшао јубилеј и четворку против Напретка

FOTO: FK Crvena zvezda

Svakako i lepih golova poput ovog Mićkovog neobičnog i zanimljivog prvenca. Trebalo je detetu kluba i pouzdanom vezisti okruglo sto utakmica u svim takmičenjima, da se prvi put obraduje pogotku u crveno-belom dresu. Njegova "kifla" sa preko 20 metara u golmanov levi gornji ugao ispala je evropski.

- Pokušavao sam i prošle sezone, ali nisam imao sreće, pa se dešavalo da ili golman ili okvir gola zaustavi moju želju da se upišem u strelce. Ovog puta je loppta ušla u gol, i presrećan sam zbog toga. Pogodak bih posvetio ženi i deci, sinovima Mihajlu i Matiji. Ne razmišljam o tome da li ću i kada dati još neki, jer je cilj da ekipa igra što bolje, da se nastavi u ovom ritmu - istakao je skromni i pouzdani Mijailović.

Novi trener Baraka Bahar smestio ga je u liniji sa trojicom defanzivaca, između dvojice štopera. Pokazalo se da je to odlično rešenje, jer Mićko odlično čita igru i elegantno skuplja i čisti "otpatke", dok su mu lopte čiste i pravovremene. Protiv Napretka je ponovo vraćen na zadnjeg veznog, pa je bilo više prostora da se opali koja lopta i po protivničkom golu.  

 - Prija mi rad sa Barakom Baharom i njegovim stručnim štabom, a to što igram na više mesta u ekipi je samo plus. Lično, igram šta mi se kaže i trudim se da na svakoj poziciji pružim maksimum. I u prvom mandatu kod Roberta Prosinečkog igrao sam kao štoper, tako da mi nije bilo teško da se prilagodim  - naglasio je Mijailović.

Kraso samo rešeta

NOVI napadač Žan Filip Kraso je za kratko vreme postao novi ljubimac Zvezdinih navijača, a za protivničke golmane pravi strah i trepet. U prva dva kola Superlige već je postigao četiri pogotka, dva šmekerski i dva iz penala koje izvodi sa posebnom lakoćom, jer golmana redovno pošalje u suprotnu stranu od lopte.

Kraso je proglašen i za najboljeg fudbalera prvog kola Superlige.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)