PRLJAVA IGRA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Oglasio se čelni čovek rumunskog fudbala i otkrio podmukao plan delegacije iz Prištine

Novosti online

14. 09. 2023. u 09:16

UTAKMICA kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Rumunija i tzv. Kosova je prekinuta "iz političkih razloga", kako je to procenio delegat meča. Sat vremena kasnije je nastavljena, ali se oko prekida podigla velika bura u lokalnoj i evropskoj javnosti.

ПРЉАВА ИГРА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО: Огласио се челни човек румунског фудбала и открио подмукао план делегације из Приштине

Foto: Profimedia

Pomenuti meč je bio prekinut u 18. minutu jer se na tribinama stadiona u Bukureštu našao transparent na kome je pisalo "Besarabija je Rumunija - Kosovo je Srbija". Posle "lošeg dočeka", kako su rumunski mediji opisali gostovanje u Prištini, rumunski navijači su rešili da "uzvrate udarac".

Oni su izviždali himnu gostiju, i za vreme njenog trajanja skandirali "Srbija, Srbija"... a potom i "Kosovo je Srbija". Međutim, kada se u 15. minutu utakmice pojavio pomenuti transparent, igrači tzv. Kosova su odlučili da se povuku sa terena i otrčali su u svlačionicu.

Delegat je rekao da se meč neće nastaviti dok se parola ne skloni, a iako su rumunski reprezentativci išli da mole svoje navijače da transparent sklone, oni su to odbili. Utakmica u glavnom gradu Rumunije je nastavljena posle sat vremena prekida. Domaćin je pobedio sa 2:0.

Zvaničnik FRF Andrej Vočin ističe u izjavi rumunskim medijima da su tokom prekida igrači tzv. Kosova i ostali iz prištinske delegacije vršili pritisak na sudije i delegata utakmice kako bi se ona prekinula.

- Dobra vest je da na kraju nisu imali šta da kažu jer su se ponašali onako kako je zvaničnik UEFA želeo. Da nisu poslušali, izgubili bi sa 3:0. Bio je to meč koji je imao nekoliko poluvremena i nastaviće se tako, jer je slučaj veoma komplikovan. Želimo da smanjimo kaznu koliko god je to moguće. Reakcija stadiona sinoć je bila "ok", mislim da je i ovo bilo bitno. Bilo je jasno da većina tako nešto ne odobrava, kao što se sa takvim porukama ne slažu ni FRF (Fudbalski savez Rumunije) i fudbal u Rumuniji. Ne možete da zapušite usta navijačima, to je problem. Navijači moraju da razumeju određena pravila, ako već ne igramo u seoskoj ligi. UEFA je smatrala da je meč maksimalno rizičan i u skladu sa tim su preduzete mere - rekao je Andrej Vočin.

Savetnik predsednika saveza Razvan Burleanu bio je još konkretniji u opisu onoga što se dešavalo tokom prekida:

- Oni sa Kosova jedva su dočekali takav trenutak, otišli ​​su u delegatsku prostoriju i tražili prekid utakmice. Vršili su pritisak da se prekine meč. Intervenisali su u prostoru svlačionice i nije mi se svideo njihov stav... To ih je obuzelo! Hteli su da iskoriste tu prednost. Naš selektor je rekao igračima da ne upadaju u njihovu zamku, ali video sam kako su momci posle izašli na teren, izašli su mnogo bolji, sve vreme su bili odlučni da ovaj meč dobiju. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima