PARTIZAN IMA "TAJNO ORUŽJE" ZA VEČITI DERBI: Može li Crvena zvezda za ovo da pronađe odgovor?

Novosti online

23. 09. 2023. u 22:13

Večiti derbi u fudbalu igra se u sredu, 27. oktobra, od 19 časova (i možete ga pratiti uživo uz portal "Novosti"), a u taj meč posle duže vremena Partizan ulazi sa takvom prednošću da čak i da izgubi - ostaće ispred Crvene zvezde. A ulazi u taj megdan i uz jednog izuzetno raspoloženog igrača.

ПАРТИЗАН ИМА ТАЈНО ОРУЖЈЕ ЗА ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Може ли Црвена звезда за ово да пронађе одговор?

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Podsetimo, posle sedam odigranih kola, TSC i Partizam sa po šest pobeda i jednim remijem dele prvu poziciju na tabeli Superlige Srbije sa po 19 osvojenih bodova, dok aktuelni šampion, Crvena zvezda, usled pet trijumfa i dva poraza, zauzima treće mesto sa 15 bodova.

I, ne samo da su branioci trona poraženi u tri od poslednja četiri takmičarska nastupa (istini za volju, protiv Voždovca sa 3:2 i Čukaričkog sa 2:1 to je svakako bilo neočekivanije nego na gostovanju prvaku Evrope, Mančester sitiju, koji je tek posle preokreta savladao Zvezdu sa 3:1), već će ekipa trenera Baraka Bahara morati posebnu pažnju da obrati na jednog izuzetno "produktivnog" igrača Partizana.

Foto: M.Vukadinović

Nemanja Nikolić ima 30 godina i u Humsku se vratio posle tri godine od poslednjeg napuštanja te fudbalske lokacije. Otkako je stigao iz subotičkog Spartaka 2018, crno-beli su ga slali na pozajmice te u Vojvodinu, te u Spartak, a onda je usledio prelazak u saudijski fudbal, pa iz Al Raeda u Tobol, zatim povratak u Suboticu, novosadske "lale", i, konačno, u "njegov Partizan".

A u njemu, iako tek treba da zaigra od više od dve trećine nekog meča, prilično briljira.

Recimo, u derbiju uvodne rudne nadmetanja, protiv TSC-a, sjajnom varkom tela - širenjem nogu da bi lopta kroz njih prošla, proigrao je Belića koji je postigao gol za vođstvo Partizana od 2:1.

U drami sa IMT-om, od kog su crno-beli gubili sa 2:0, u 95. minutu je petom prosledio loptu Saldanji, ovaj mu je odmah vratio, pa je Nikolić postigao pogodak za pobedu od 2:3.

U 61. minutu meča sa Radnikom, koji je takođe vodio sa 2:0 protiv Partizana, Nikolić je asistirao novajliji Zahidu koji je na svom debiju dao gol i tako započeo preokret ekipe iz Humske, za novi trijumf od 3:2.

Ima, svakako, Partizan "zvučinija imena", i među "starosedeocima" i među pojačanjima, ali Nikolić svojim potezima uspeva da mnoge napete utakmice "reši" u korist kluba iz Humske, a baš tamo, u Humskoj, igraće se i predstojeći, 171. prvesntveni "večiti derbi". 

Pratite ga uz portal "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku