RETRO DRESOVI U SEZONI JUBILEJA : Fudbaleri Vojvodine danas predstavili novu opremu

S. B.

28. 09. 2023. u 15:46

NOVI dresovi za dva jubileja koja obeležavaju u ovoj sezoni. Fudbaleri Vojvodine danas su u Istorijskom arhivu Novog Sada, predstavili novu opremu u retro dizajnu povodom 110 godina od osnivanja kluba i veka od izgradnje „Karađorđa“.

РЕТРО ДРЕСОВИ У СЕЗОНИ ЈУБИЛЕЈА : Фудбалери Војводине данас представили нову опрему

S.B.

- Na osnovu fotografije iz 1923. godine urađena je replika glavnog dresa, pola bela, pola crvena sa plavom zvezdom, u bojama srpske zastave- kaže Petar Đurđev, direktor Istorijskog arhiva grada.- Prvu utakmicu, Vojvodina je igrala u Kovilju u plavim dresovima a ovi današnji su ispisani imenima prvotimaca koji su odigrali više od 110 mečeva a treći, sivi dres je u znak sećanja na istoriju u razvoju kluba i otvaranja „Karađorđa“ na Vidovdan 1924. godine.

Direktor Istorijskog arhiva grada i član klupske Uprave, naglasio je da su fudbaleri čuvari i kreatori kolektivnog identiteta Novog Sada, zaslužni da srpski fudbal i Srpska Atina slave značajne jubileje.

- Kada se u srpskom fudbalu i našem okruženju obeležava 110 godina od osnivanja Vojvodine i 100 godina od izgradnje stadiona „Karađorđe“, to je potvrda neverovatne ljubavi, vitalnosti kluba i priče duboko ukorenjene u lokal patriotizam kao identitet Novog Sada rekao je Đurđevv i naglasio da je dizajn novih dresnjova nastao korišćenjem arhivske građe koja govori o davno prohujalim vremenima i tom dinamičnom i burnom razvoju voljenog kluba.

Legenda Vojvodine, Vasa Pušibrk, igrač prve šampionske generacije iz 1966. godine, otkrio je dresove uz aplauz fudbalera, članova stručnog štaba, klupskog rukovodstva, veterana, navijača i prijatelja kluba.

Na promociji je trener Ranko Popović poručio fudbalerima da na terenu, igrom i rezultatima, novim dresovima daju pravi sjaj za, kako je naglasio, sve one koji su stvarali bogatu istoriju kluba.


BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk