BOŠKO ĐUROVSKI ZA "NOVOSTI" O MEČU SA LAJPCIGOM: Ova Zvezda uliva nadu

S.Rajić

27. 10. 2023. u 09:40

IGRA pozitivna, Lajpcig nije bauk i sa njima i te kako može da se nadmeće. Tako je, u kratkim crtama, bivši as i trener crveno-belih Boško Đurovski video utakmicu između Crvene zvezde i nemačkog predstavnika preksinoć (1:3) u trećem kolu Lige šampiona u Nemačkoj.

БОШКО ЂУРОВСКИ ЗА НОВОСТИ О МЕЧУ СА ЛАЈПЦИГОМ: Ова Звезда улива наду

Foto: M.Vukadinović/N.Paraušić

Utisak pod kojim je juče celokupna navijačka baza srpskog šampiona bila, držala je i jednu od legendi iz Ljutice Bogdana, koji je pričao za naš list.

- Ovo je Zvezda koja nam daje nadu i garanciju da možemo da igramo protiv Lajpciga. U drugom poluvremenu se to naročito pokazalo, pa čak je i u uvodnom delu bilo nekoliko neiskorišćenih kontranapada - počinje Đurovski priču za "Novosti".

Jedna stvar koja mu se dopala na istoku Nemačke, jeste to da su Zvezdina deca spremna i kadra za velika dela, kao što su Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković.

- Drago mi je to što su Zvezdina deca debitovala i imala dobar nastup. Želja mi je da ih u narednom periodu vidim što više na terenu, pa čak i da počinju utakmice. Barselona stalno promoviše i gura klince, ne vidim zbog čega i Zvezda ne bi napravila isto to, jer smo u rezultatskoj krizi. Smatram da je trenutak da klinci dobiju značajniju ulogu. Nedavno smo u Kupu završili meč sa gotovo omladinskim sastavom i to je neki model - u dahu priča Boško.

Glazer najbolji - ne valja

PONOVO je jedan od najistaknutijih pojedinaca bio čuvar mreže Omri Glazer.

- Nama je golman najbolji igrač. To je pokazatelj da previše dopuštamo protivnicima da nam šutiraju na gol. Mora da se poradi na defanzivi. Postavka u tom delu mora da bude bolja, rigoroznija, kada protivnik ima loptu - precizan je Đurovski.

Za dve nedelje Lajpcig dolazi na noge crveno-belima, pred prepune tribine "Marakane" i još jednom će biti sjajna atmosfera.

- Lajpcig je ozbiljna ekipa, biće mnogo teško za dve nedelje. Imali su i oni svoje šanse, bez obzira na to što smo i mi imali prilike za 2:2, poništen penal... Samo se plašim da ne budemo previše euforični i pomislimo da ćemo ih sigurno pobediti. Neće biti lako, ali drugo poluvreme i posebno kraj meča ulivaju nadu da može da se izvuče povoljan ishod. Nerešen rezultat, takođe, igra Zvezdi, jer će se, onda, u susretu protiv Jang bojsa rešavati sudbina trećeg mesta u grupi.

Od odbrane sve polazi

KAD "klikne" u defanzivnom delu celokupna igra biće bolja.

- Ima dosta novih igrača, svima je potrebna adaptacija. Možemo da budemo strpljivi, ali i to se izgubi vremenom. Smatram da smo dobri u ofanzivnom delu, skoro svi timovi kubure sa tim. Efikasnost će doći, ali sve polazi iz dobre odbrane - ističe Boško.

Đurovski veruje da će duel na "Rajku Mitiću" biti idealan za Osmana Bukarija.

- Očekujem da Bukari bude potpuno spreman za revanš da zaigra od starta. On je pravio razliku i pometnju i preksinoć. Videlo se da u prvom poluvremenu nismo imali brzinu. Kada nas jači rivali stisnu normalno je da se igra bazira na tranziciji. Upravo tu će Bukari imati prednost. Želeo bih da i Mitrović ima veću ulogu u ofanzivnim zadacima, Katai bi trebalo da ima veću minutažu, on je igrač poteza - poručuje Đurovski na kraju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)