PARTIZAN NE STAJE! Severina junak crno-belih na teškom gostovanju (VIDEO)

Novosti online

06. 11. 2023. u 16:52

FUDBALERI Partizana nastavili su pobednički niz, pošto su savladali Novi Pazar kao gosti sa 1:0, a junak trijumfa bio je Ksander Severina.

ПАРТИЗАН НЕ СТАЈЕ! Северина јунак црно-белих на тешком гостовању (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Crno-beli su uspeli da osvoje ceo plen na teškom gostovanju i opet pobegnu Crvenoj zvezdi na šest bodova prednosti. Vrlo lako je moglo da bude i drugačije jer je i domaćin pružio dobru partiju.

Krilni napadač gostiju je gol postigao već u 2. minutu. Lopta je preletela Flora, do nje je došao Holanđanin uneo je u sredinu i postigao fantastičan pogodak levom nogom.

Partizan je mogao da duplira prednost do odlaska na odmor. Nekoliko dobrih prilika je propustio Saldanja, zapretio je i Novi Pazar u par navrata, uglavnom i daljine preko Adema Ljajića.

Ipak, u nastavku utakmice domaćin je preuzeo inicijativu. Ušli su u igru Sejduba Suma i Marko Šćepović. Oni su uneli živosti u igru svog tima. Upravo su oni imali dve kolosalne šanse da poravnaju rezultat, ali u oba navrata je dobro intervenisao Aleksandar Jovanović i tako spasao crno-bele.

Gosti su uglavnom u drugom delu pretili iz kontre, no nisu uspeli da postignu drugi gol. Ipak, na kraju su izdržali pritisak rivala i za Beograd odneli ceo plen.

Partizan sada ima 37 bodova, šest više od Crvene zvezde. Novi Pazar je sedmi na tabeli sa 17.

Novi Pazar - Partizan 0:1 (0:1)

Stadion: Gradski stadion. Gledalaca: Bez publike. Sudija: Milan Milanović. Strelac: Severina 2 (Partizan).

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković - Lazić, Azemović, Sise, Floro (od 60. Anan) - Momčilović (od 81. Obradović), Đinho (od 60. Suma), Ergelaš (od 60. Čirjak), Milojević (od 46. Šćepović) - Ljajić, Karaklajić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Filipović, Marković, Ilić, Antić - Kanute (od 46. Šćekić), Belić - Severina (od 63. Nikolić), Natho (od 64. Kalulu), Zahid - Saldanja (od 89. Menig).

 

Drugo poluvreme: Novi Pazar - Partizan 0:1

90+5' - Kraj utakmice!

90+2' - Mogao je Menig da stavi tačku na utakmicu, ali je iz dobre situacije šutirao visoko preko gola.

90' - Drugo poluvreme poroduženo je za pet minuta.

84' - Odlična utakmica kraj Jošanice. Domaćin drži loptu u nogama i više se igra pred golom crno-belih.

77' - Morao je bolje Nikolić. Našao se u dobroj poziciji i umesto da šutira želeo je da proigrao saigrača, no pročitao je tu nameru igrač Novog Pazara i dobro intervenisao.

75' - Neverovatno šta promašuje domaćin. Najpre je Šćepović propustio veliku priliku, a potom i Sise sa svega nekoliko metara.

73' - Kolosalna šansa za Novi Pazar. U situaciji jedan na jedan sa Jovanovićem se našao Čirjak, ali je golman gostiju opet odlčino reagovao.

63' - Još dve promene izvršio je Duljaj. Na terenu su Aldo Kalulu i Nemanja Nikolić, a utakmica je gotova gotova za Severinu i Natha.

FOTO: FK Partizan

63' - Ređaju se prilike na obe strane. Sjajnu je loptu poslao na penal Severina, a na nju je natrčao Natho čiji udarac je zaustavio golman domaćeg tima.

61' - Tek što je ušao Sejduba Suma se našao u velikoj prilici. Izašao je sam ispred Jovanovića, ali je Svetozar Marković u poslednji čas uklizao i sprečio izjednačenje.

57' - Udarac iz daljine je oprobao Mateus Saldanja. Ipak, nije Brazilac to uradio kako je želeo i lopta je završila u naručju Mirkovića.

51' - Šćepović je odlično proigrao Ergelaša koji je izašao sam ispred Jovanovića. Ipak golman Partizana je dobro skratio ugao i sprečio izjednačenje.

50' - Promenu je napravio i Igor Duljaj, reprezentativac Crne Gore Aleksandar Šćekić je zamenio Frenka Kanutea.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Siniša Dobrašinović je napravio jednu promenu. Van terena je ostao Nemanja Milojević, a u igru je ušao Marko Šćepović.

Prvo poluvreme: Novi Pazar - Partizan 0:1

45+1' - Okončan je prvi deo veoma interesantne utakmice u Novom Pazaru.

45+1' - Prvo poluvremen produženo je za jedan minut.

40' - Neverovatna utakmica u Novom Pazaru. Igra se napadčki na obe strane. Sada je zapretio Saldanja. Brazilac se nije dobro snašao iako je bio u odličnoj poziciji.

37' - Opet je šutirao Ljajić iz daljine. Ipak, još jednom je dobro reagovao Jovanović i sprečio domaći tim da dođe do izjedančenja.

30' - Raspalio je po lopti Floro iz velike daljine i proverio koliko je obazriv Jovanović. Uverio se da jeste, pošto je čuvar mreže gostiju izboksovao loptu i sprečio izjednačenje.

24' - Još jednu veliku priliku je propustio Partizan. Bila je gužva u kaznenom prostoru Novog Pazara. Kanuteov udarac je odbranio Mirkovića, a onda je Sise makazicama izbacio loptu praktično sa gol linije.

22' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Nikola Karaklajić. On je oštro startovao nad Frenkom Kanuteom, a sudija Milan Milanović je procenio da je to za beležnicu.

FOTO: FK Partizan

19' - Zamalo da bude 0:2. Saldanja se našao u odličnoj prilici, namestio je loptu na levu nogu, ali sjajno se bacio Mirković i odbranio udarac Brazilca.

19' - Opet je pretio Novi Pazar. Ovoga puta je sa nekih 18 metara šutirao Mitar Ergelaš, no dobro je intervenisao golman crno-belih. Potom je probao i Ljajić koji je opet bio neprecizan.

14' - Prvi opasan napad domaćeg tima. Ljajić se našao u dobroj poziciji, ipak taman kada se odlučio na udarac stigao ga je Belić i omeo ga dovoljno da loptu pošalje preko gola koji čuva Aleksandar Jovanović.

8' - Izveo je Natho slobodan udarac iskosa sa leve strane. Poslo je nezgodnu loptu pred gol rivala, no dobro je reagovao golman domaćeg tima i sprečio opasnost.

2' - Odličan početak crno-belih. Severina je postigao rani gol. Lopta je preletela Flora, došla do krilnog napadača gostujućeg tima koji je uneo loptu u sredinu i sjajnim udarcem levom nogom matitao Mirkovića.

1' - Počela je utakmica u Novom Pazaru.

Uoči meča:

Crno-beli igraju sjajno i znaju samo za trijumfe, a poslednji put su gol primili 22. septembra u pobedi nad Železničarom iz Pančeva (2:1). Ipak, tim Igora Duljaja mora biti oprezan u Novom Pazaru pošto je rival kvalitetan, u poslednja tri susreta pobedio je Vojvodinu (3:1), Čukarički (1:0) i remizirao je sa TSC-om (1:1).

Partizan je prošle sezone poražen kao gost protiv današnjeg rivala sa 1:0. No, crno-beli su favoriti, iako domaćin ima nekoliko kvalitetnih igrača u sastavu i bivših članova beogradskih crno-belih.

Tako će protiv nekadašnjeg kluba igrati Adem Ljajić, Sejduba Suma i Marko Šćepović koji su ovog leta pojačali Novi Pazar.

Partizan u ovaj meč ulazi kao prvi na tabeli sa 34 boda, dok je tim Siniše Dobrašinovića na sedmoj poziciji sa 17 bodova.

Sastavi timova:

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković - Lazić, Azemović, Sise, Floro - Momčilović, Đinho, Ergelaš, Milojević - Ljajić, Karaklajić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Filipović, Marković, Ilić, Antić - Kanute, Belić - Severina, Natho, Zahid - Saldanja.

BONUS VIDEO: Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković uputio Novostima čestitku za 70. rođendan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)