REKORDER I LEGENDA: Slavni Portugalac iznad Totija i Gigsa

Novosti online

08. 11. 2023. u 19:39

NIKADA nije kasno za rekorde. Portugalski fudbaler, koji je i dalje aktuelni reprezentativac, 40-godišnji Pepe, ušao je u istoriju Lige šampiona. Temperamentni štoper je na meču četvrtog kola Lige šampiona postigao drugi gol u pobedi svog Porta nad Antverpenom.

РЕКОРДЕР И ЛЕГЕНДА: Славни Португалац изнад Тотија и Гигса

Foto: AP

Meč je završen trijumfom plavo-belih 2:0, a Pepe je zvanično postao najstariji strelac u istoriji elitnog takmičenja.

U utorak uveče Pepe je imao tačno 40 godina i 254 dana, a do sada taj rekord je bio u vlasništvu legendarnog Italijana i nekadašnjeg asa Rome Frančeska Totija. Princ Rima je sa 38 godina i 59 dana zatresao mrežu u LŠ. Interesantno, Pepeu je ovo bio prvi gol u Ligi šampiona posle novembra 2012. godine. Treći na listi, iza Portugalca i Italijana je Velšanin Rajan Gigs (37 godina, 290 dana).

Da godine nisu prepreka za vrhunski nivo u bilo kom sportu, pogotovo u fudbalu, dokaz je nekadašnji golman Lacija Marko Balota. On drži rekord kao najstariji učesnik jedne utakmice Lige šampiona, koji je 2007. godine nastupio za tim u meču protiv Real Madrida, kada je imao 43 godine i 252 dana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?