JOSIP BROZ TITO U CENTRU PAŽNJE U HRVATSKOJ: Umro je pre više od četiri decenije, ali je glavna tema među hrvatskim navijačima (FOTO)

Novosti online

08. 11. 2023. u 18:36

To što je Josip Broz Tito umro davnog 4. maja 1980. godine uopšte ne smeta navijačima iz Hrvatske da mu čak i koreografiju posvećuju.

ЈОСИП БРОЗ ТИТО У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ У ХРВАТСКОЈ: Умро је пре више од четири деценије, али је главна тема међу хрватским навијачима (ФОТО)

Foto: Novosti arhiva

Zvuči neverovatno, ali, zaista je tako.


Na utakmici Osijek - Hajduk Split, pristalice domaćih, organizovane u grupu "Kohorta", razvile su transparent na kome je pisalo:


"Mentalitet Splita - ništa kontra Tita!"


Sve je bilo začinjeno psovkama "J*** vas Tito", na račun gostujuće Torcide iz Splita, za koju, već 43 godine, ne prestaju prozivke da je, kao "najstarija navijačka grupa u bivšoj Jugoslaviji", kako sebe naziva, plakala na sav glas kada je preminuo predsednik SFRJ.


Reč je, zapravo, o čuvenoj sceni sa stadiona Poljud tog 4. maja 1980, kada je fudbalski meč između Hajduka i Crvene zvezde prekinut jer je saopštena vest da je Tito umro.


Dok su brojni fudbaleri i gledaoci plakali, ceo stadion je, ili bar većina ljudi na njemu, tada zapevao pesmu: "Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo".


Evo i kako je to izgledalo:

Inače, Splićani su se na kraju radovali u Osijeku, gol Marka Livaje u 42. minutu im je doneo pobedu od 0:1 i odvajanje od drugoplasirane Rijeke na tri boda. Hajduk ih ima 30, posle 14 utakmica, a Riječni 27, posle 13. Još jednu manje odigrao je Dinamo Zagreb, trenutno trećeplasirani sa 23 boda.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (6)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)