NOVAKU JE TEŠKO: "Tragičar sam! Sve je na meni - preuzimam odgovornost, čast je igrati za Srbiju"

N. Rašić

25. 11. 2023. u 20:30 >> 20:50

"VIKTOR je rekao, jedna lopta je falila, ta lopta je bila moja."

НОВАКУ ЈЕ ТЕШКО: Трагичар сам! Све је на мени - преузимам одговорност, част је играти за Србију

Foto: Profimedia

Sanjali su drugu "Salataru", sanjali su da drugi put dignu Srbiju na sam vrh, ali ipak nisu uspeli.

U polufinalu Dejvis kupa koji se igra u Malagi, teniska reprezentacija Srbije poražena je posle velike drame i preokreta od Italije sa 2:1.

Junak dana svakako je Janik Siner koji je prvo savladao Novaka Đokovića za izjednačenje (prvi meč dobio je Miomir Kecmanović protiv Lorenca Musetija), a onda je bio tas na vagi i u majstorici. U dublu sa Lorencom Sonegom je sa 2:0 pobedio srpski duo koji su činili Đoković i Kecmanović.

FOTO: Tanjug/AP

Videlo se posle meča koliko je najbolji teniser sveta razočaran i koliko je želeo da sa Srbijom osvoji zlato. On je na sebe preuzeo svu odgovornost za poraz.

- Čast je igrati za Srbiju. Daleko je sledeća godina. Hvala selektoru i svima što su nas bodrili. Svi su se potrudili da daju maksimum u okviru svoje uloge u timu. Selektor Viktor Troicki je rekao, jedna lopta je falila, ta lopta je bila moja. Preuzimam odgovornost, to je to. Tragičar sam, šta da radim. Idemo dalje - poručio je Đoković na konferenciji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)