KAKAV DERBI LIVERPUL - ARSENAL: Sastala se dva vodeća tima Premijer lige i uopšte nisu razočarala! (VIDEO)

Novosti online

23. 12. 2023. u 20:26

Liverpul i Arsenal, dva tima sa samog vrha tabele Premijer lige, sastala su se u 18. kolu i iako ni jedan ni drugi nisu u potpunosti zadovoljili očekivanja sopstvenih navijača, brojnim ljubiteljima fudbala širom sveta jesu.

КАКАВ ДЕРБИ ЛИВЕРПУЛ - АРСЕНАЛ: Састала се два водећа тима Премијер лиге и уопште нису разочарала! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Konačan rezultat, 1:1, ostavio ih je i dalje na čelu, odnosno Arsenal je zadržao prvo mesto, sada sa 40 bodova, a Liverpul sa jednim manje (koliko ima i Aston Vila) nalazi se na drugoj poziciji. Tik iza njih su Totenhem sa 36 bodova i Mančester siti sa 34 (ali i utakmicom manje), dok slede Vest Hem (30), Njukasl (29), Mančester junajted (28) i ostali.

Već u četvrtom minutu velikog premijerligaškog derbija mreža se zatresla, i to, na iznenađenje domaćih navijača na "Enfildu" - mreža njihovog voljenog tima, Liverpula.

Odegard je tada iz slobodnog udarca proigrao Gabrijela, a on dao gol za 0:1 u korist Arsenala (VIDEO), čija je kretnja igrača prilično zbunila suparnike.

Međutim, nije ni pola sata trajalo zadovoljstvo pristalica "tobdžija", jer je u 29. minutu Mohamed Salah dao gol za 1:1 (VIDEO), na dugačko dodavanje Aleksander-Arnolda, posle kog je Egipćanin solo-prodorom oduševio "Kop".

A nakon što je Martineli propustio prilično izglednu priliku za Arsenal u završnici prvog poluvremena, u kome je njegova ekipa ostavila bolji utisak, a u napadu bila daleko konkretnija od domaćina, sve se promenilo u nastavku.

Liverpul je potpuno preokrenuo zbivanja što se tiče jednostavnosti igre i sprovođenja u delo ofanzivnih zamisli, više je nego duplirao broj svojih šansi (sa četiri na devet), smanjio suparničke (sa sedam na pet), a imao i najbolju priliku.

Tada, u 72. minutu, kontru Crvenih 4 na 2 Salah je hteo da kruniše "zahvalnom asistencijom" saigraču koji mu je omogućio izjednačučuju pogodak, no Trent Aleksander Arnold je samo pogodio prečku gola Arsenala.

Na kraju, ostalo je 1:1, što samo obećava da će i nastavak šampionske trke u Premijer ligi biti i te kako uzbudljiv, baš kao što je to i dosad bio slučaj.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku