LOVA DO KROVA: Evo koliko je finansijiski prihodovao Real Madrid prošle sezone

S. R.

25. 01. 2024. u 20:51

PARA na paru ide. Fudbalski klub Real Madrid "šampion" je po zaradi ostvarenoj prošle sezone sa finansijskim prihodom od čak 831 milion evra, prema revizorskoj kući "Dilojt".

ЛОВА ДО КРОВА: Ево колико је финансијиски приходовао Реал Мадрид прошле сезоне

FOTO: Tanjug

"Kraljevi" su, zanimljivo, zadržali tron, iako je Mančester siti imao bolje sportske uspehe, jer je prigrabio trofeje Premijer lige, FA kup i Liga šampiona i zaradili su rekordnih 826 miliona.

Ukupan prihod koji su ostvarili klubovi iz takozvane Lige novca porastao je za 14 odsto na rekordnih 10,5 milijardi evra u odnosu na prethodnu godinu i nivoe pre pandemije. To uključuje rekordne komeracijalne prihode od 4,4 milijarde evra i prihode od utakmica 1,9 milijardi evra. Novac dobijen od emitera i televizijskih kuća porastao je za samo pet odsto, na 4,2 milijarde evra, uglavnom zbog toga što sezona 2022/2023, spada u postojeće cikluse domaćeg emitovanja.

U proseku je 20 klubova imalo prosečan prihod veći od 500 miliona evra. Posle Reala i Sitija, na trećem mestu je Pari Sen Žermen sa 802 miliona evra, Barselona je četvrta sa 800, a peti je Mančester junajted sa 746 miliona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)