ODREKLI SE RUSA I DOŽIVELI DEBAKL: Osvajač Kupa UEFA postaje amaterski klub

Novosti online

01. 02. 2024. u 08:23

FUDBALERI Šalkea i navijači tima iz Gelzenkirhena prolaze kroz verovatno najteži period.

ОДРЕКЛИ СЕ РУСА И ДОЖИВЕЛИ ДЕБАКЛ: Освајач Купа УЕФА постаје аматерски клуб

FOTO: EPA

Trenutno su pri dnu druge lige Nemačke poznatije kao Cvajta. Sa Braunšvajgom i Hanzom dele sa po 20 bodova mesto na začelju tabele. Ukoliko ne ostanu u ovom rangu, zbog već nagomilanog duga od 165 miliona evra, ne bi dobili licencu igranja u trećoj ligi ove zemlje.

Praktično bi od osvajača Lige Evrope (Kupa UEFA) i sedam Bundesliga postali amaterski klub. Šalke za nekoliko dana igra upravo meč sa jednim od direktnih rivala za opstanak, Braunšvajgom.

Podsećanja radi, nekada uspešan tim u Nemačkoj počeo je "novu eru" raskidanjem dugogodišnjeg sponzorstva sa poznatom ruskom kompanijom "Gazprom", odmah po početku rata u Ukrajini u februaru 2022.

Skinuli su taj natpis sa dresa, ostali bez ozbiljnog novca, rasprodali najbolje igrače i našli se u najtežem trenutku u istoriji kluba i misiji koja polako postaje nemoguća, posebno ako se uzme u obzir da će teško vratiti ogromne dugove.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata