KANGA POKUPIO PAZAR: Kako je Zvezda slavila kraj Jošanice

Đ. S.

19. 02. 2024. u 07:10

DERBI samo na papiru! Crvena zvezda je možda i lakše nego što se očekivalo savladala Novi Pazar u "blokbasteru" 21. kola Superlige i nastavila da diže formu na startu prolećnog dela prvenstva - 3:0 (2:0). Za razliku od prve utakmice protiv Voždovca, crveno-beli nisu strepeli u finišu od potencijalnog remija, već su dodali gas i preko Šerifa Endijajea pečatirali pobedu koju je "skicirao" Gejlor Kanga.

КАНГА ПОКУПИО ПАЗАР: Како је Звезда славила крај Јошанице

FOTO: FK Crvena zvezda

Gabonac je bio glavni protagonista u prvom delu tokom kojeg su igrači srpskog šampiona rešili sve dileme oko pobednika. Kanga je prvo u devetom minutu, iz slobodnog udarca pogodio Aleksandra Dragovića u "trepavicu", pa je kapitenu preostao lakši deo posla i egzekucija glavom.

Trideset minuta kasnije, Gabonac je nepokolebljivo pucao sa "bele" tačke nakon penala koji je podigao mnogo bure među domaćim igračima. Duel Nasera Đige i Nikole Momčilovića, sudija Danilo Nikolić je okarakterisao za najstrožu kaznu, a odluka je potvrđena tek nakon petominutne VAR provere, uprkos oštrim protestima Pazaraca.

Imali su i domaći nekoliko šansi preko Karaklajića i Sume, ali nedostatak preciznosti u završnici, sačuvao je Omrija Glazera težih napora u odbrani sopstvenog gola.

Novi Pazar je u nastavku još više nego tokom prvih 45 minuta preuzeo incijativu, pokušavao da preko raspoloženog Sume "zakuva" i uvede šampiona u neizvesnost. Ali, umesto drame, viđeno je još promašaja, pa je neminovna kazna stigla od Šerifa Endijajea koji je u 81. minutu instinktivnom reakcijom kolenom, u gol prosledio udarac Nasera Đige i tako zapečatio sudbinu Pazara.

- Zahtevna utakmica kao što smo i očekivali. Znamo da je teško igrati u Novom Pazaru i da imaju kvalitetan tim. Bilo je nedostataka koje ćemo analizirati, ali smo se dobro pripremili za utakmicu i od početka smo ispunili ono što je bio plan. Prvenstvo je veoma zahtevno - istakao je trener crveno-belih Vladan Milojević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)