ARSENAL UŠAO U ISTORIJU: Trka za titulom u Premijer ligi je sve neverovatnija (VIDEO)

Novosti online

24. 02. 2024. u 22:54

Nakon što je vodeći tandem Premijer lige pobedio (prvoplasirani Liverpul ekipu Lutona, posle preokreta, sa 4:1, a onda Mančester siti sa 1:0 tim Bornmuta), trijumfovao je i treći član "potere za peharom", Arsenal - i to sa 4:0 u derbiju kola protiv osmoplasiranog Njukasla.

АРСЕНАЛ УШАО У ИСТОРИЈУ: Трка за титулом у Премијер лиги је све невероватнија (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Da se "svrakama" ne piše dobro u Londonu nagovestio je rani autogol Botmana (VIDEO), a samo šest minuta kasnije, u 24, Haverc je krunisao dobru akciju domaćih i asistenciju Martinelija s desne strane za 2:0 (VIDEO).

Nije se na tome zaustavila četa trenera Mikala Artete.

Najpre je svoju dobru partiju Bukajo Saka krunisao golom za 3:0, posle lepih poteza na desnom krilu i šuta u dalji ugao (VIDEO), da bi Kivior samo četiri minuta kasnije, u 69, dobro reagovao na korner Rajsa i doneo 4:0 Arsenalu (VIDEO).

Iako je u 84. minutu Vilok ublažio poraz Njukasla posle lepe akcije gostiju (VIDEO), Artetini izabranici ne samo da su ostvarili cilj, već su ušli u istoriju Premijer lige:

Postali su prvi tim u tom takmičenju koji je uspeo da postigne po dva ili više gola u čak sedam uzastopnih poluvremena. Serija je počela protiv Liverpula - dva pogotka u drugih 45 minuta za konačnih 3:1, zatim nastavljena protiv Vest Hema (0:4 do velikog predaha, pa na kraju 0:6), a u prethodnom kolu Barnli je pobeđen sa 0:5 uz dva gola u prvom i tri u drugom poluvremenu.

Ovim trijumfom, "tobdžije" su nastavile da vrše pritisak na vodeći tandem - Liverpul je prvi sa 60 bodova, branilac titule Mančester siti ima 59, a Arsenal 58. Iza "tobdžija" su Aston Vila sa 52, Totenhem sa 47 i ostatak konkurencije.

Tabela Premijer lige

Foto: Printscreen / Flashscore

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača