"NOVOSTI" ISTRAŽUJU: Postoji li rasizam u srpskom fudbalu? Jedan stranac je snažno digao glas

Александар Илић
Aleksandar Ilić

26. 02. 2024. u 17:58

FUDBALERI Novog Pazara poraženi su od Napretka u Kruševcu rezultatom 3:1, a čini se da je meč dobio i "treće poluvreme".

НОВОСТИ ИСТРАЖУЈУ: Постоји ли расизам у српском фудбалу? Један странац је снажно дигао глас

FOTO: Novosti

Klub iz Novog Pazara nakon poraza se oglasio saopštenjem, u kome su čestitali protivniku na pobedi, istakavši da su sami "krivi" za poraz, pohvalivši suđenje na meču.

Nekoliko časova posle meča oglasio se fudbaler plavo-belih Abdulaj Sise, koji je za rasizam optužio kapitena fudbalera Napretka, Uroša Ljubomirca.

- Kod kornera sam gurnuo kapitena Napretka i kada smo se vraćali ka sredini terena, on se oglasio i rekao  "majmune". To je ponovio još jednom. Požalio sam se arbitru, ali nije bilo reakcije. Ja sam tada poručio da ću izaći i krenuo sam ka aut liniji. Moj trener me je zaustavio, ja sam i njega pitao "Zašto me on naziva  majmunom?", a onda sam se okrenuo i video da mi sudija daje drugi žuti, plus crveni karton, neverovatno! Juče sam video da rasizma ima u Srbiji i, istinu vam kažem, nisam jeo juče. Obično zaspim pre ponoći, ali nisam ni spavao juče. Uznemiren sam i veoma razočaran, iskren da budem. Želim da  vidim i kakva će biti reakcija mog kluba prema Savezu, da li će uspeti da ponište moj crveni karton. Ako ne uspeju, to će mi biti još jača potvrda rasizma u Srbiji - rekao je za "Novosti" Sise.

Sa druge strane, kapiten Napretka odgovorio je na ove optužbe putem zvaničnog sajta kluba, demantujući da je došlo do rasističkih uvreda.

- Ljude ne delim po boji kože, već na dobre i loše. Dok sam igrao na Malti stekao sam mnogo tamnoputih prijatelja i rasizam mi je nepojmljiv. Sa Siseom jeste bilo verbalnog konflikta, ali ne na rasnoj osnovi, jer nekoliko puta me je udario bez lopte. I ružno je što se na ovaj način skreće pažnja sa naše dobre igre i pobede, a osim toga Napredak i Kruševac nikako ne zaslužuju da se stavljaju u kontekst rasizma - odgovor je kapitena Napretka Uroša Ljubomirca.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)