ČUDO: Bundesliga nije najposećenije fudbalsko takmičenje u Nemačkoj!

Дарко Николић
Darko Nikolić

06. 03. 2024. u 14:34

"Lige petice". Tako se skraćeno nazivaju najjača fudbalska prvenstva u Evropi. Ali... Jedno od njih nije najposećenije fudbalsko nadmetanje u sopstvenoj zemlji.

ЧУДО: Бундеслига није најпосећеније фудбалско такмичење у Немачкој!

FOTO: Tanjug/AP

Bundesliga je maltene svakom Nemcu mila. Predstavlja elitni rang takmičenja u najpopularnijem sportu, a predstavlja i evropsku elitu - ipak je čak 18 puta neki nemački klub igrao finale Kupa tj. Lige šampiona. Prvaci Evrope su postali Bajern iz Minhena (šest puta), Hamburger SV i Borusija po jednom, a ukus finala osetili su još i Bajer Leverkuzen, dve Borusije, Dortmund i Menhengladbah, te Ajntraht. Pritom, HSV jednom, a Bajern pet puta, bili su pored onih pomenutih evropskih titula i "samo" učesnici završnog meča za pehar.


Dakle, ne treba da čudi što Nemci vole fudbal, ali u upravo okončanom kolu dogodilo se da Bundesliga nije najgledanije fudbalsko takmičenje u Nemačkoj.


Gledanija od njega je druga liga, "Cvajta".

Stvarno.

Naime, utakmice "Cvajte" je gledalo 305.846 gledalaca, a prvoligaške megdane u Nemačkoj "samo" 250.944.

Primera radi, drugoligaški meč Šalke - Sent Pauli gledalo je 61.497 ljudi na stadionu, i to jer je svih 6.000 mesta za goste bilo popunjeno i pored toga što se igralo u petak, a udaljenost dva kluba bila čak 349 kilometara.

Sto odsto je bila popunjenost tribina i na "Cvajtinom" meču Hamburger - Osnabrik (57.000), a te dve utakmice bile su gledanije od dve najgledanije u Bundesligi.

U pitanju su Keln - Bajer (50.000 gledalaca) i Frajburg - Bajern (34.700)

Evo i svih poseta u pomenuta dva takmičenja tokom prethodnog, 24. kola:


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?