NEKADAŠNJI NAPADAČ PARTIZANA LAMIN DIJARA PROGNOZIRA ZA "NOVOSTI" JUNAKA DERBIJA: Saldanja donosi tri boda

M. Blažić

08. 03. 2024. u 09:00

MNOGO stranaca je prošlo kroz srpski fudbal u prethodne dve decenije, ali malo je bilo onih koji su istovremeno izazivali oduševljenje i strah, zavisno sa koje strane Topčiderskog brda se gleda ka večitom derbiju. Jedan od njih je, svakako, i dan danas najbolji strelac svetkovina srpskog fudbala kada je reč o igračima "iz uvoza" - Senegalac Lamin Dijara.

НЕКАДАШЊИ НАПАДАЧ ПАРТИЗАНА ЛАМИН ДИЈАРА ПРОГНОЗИРА ЗА НОВОСТИ ЈУНАКА ДЕРБИЈА: Салдања доноси три бода

FOTO: N. Paraušić

 Sa pet golova, od čega četiri na stadionu "Rajko Mitić", momak koji je tiho stigao u Humsku, a otišao na velika vrata, se zauvek urezao u srca navijača Partizana.

- Prelepo vreme, rado vrtim "film" sa tih utakmica koje su mi i dan danas nešto najznačajnije i najveće što sam iskusio u karijeri. Obožavao sam da igram derbije, naboj je uvek bio visok, a još kad se postigne gol i dobije utakmica teško je taj osećaj uporediti sa nečim drugim u svetu fudbala - počela je "crna mamba" priču za "Novosti".

Činjenica da već deceniju i više nije u Partizanu nije mnogo promenila u razmišljanju Dijare i njegovom odnosu prema klubu gde je proživljavao najlepše trenutke u karijeri.

- Često se čujem sa Sašom Ilićem i Moreirom, podsećamo se na ta vremena i pričamo o Partizanu, video sam i da je Marko Jovanović sada ušao u stručni štab. Nekada zbog obaveza ne uspem da ispratim utakmice, ali u toku sam svih zbivanja, Partizan je uvek bio i biće moj klub. Drago mi je kad vidim poruke navijača, pamte me po dobrom i često mi šalju reči podrške.

Crno-beli su trijumfovali u prvom ovosezonskom derbiju, a pobeda u sutrašnjem duelu na stadionu najvećeg rivala bi ga značajno primakla povratku titule u Humsku, posle sedam godina.

- Vreme je da se šampionski pehar vrati kod nas, sada smo baš blizu i to moramo da iskoristimo. Vidim da je Partizan napravio odličan izbor sa stranim fudbalerima, praktično je sve pogodio i to mu mnogo donosi na ofanzivnom planu. Pošto sam bio napadač uvek posebnu pažnju obraćam na njih. Saldanja mi se mnogo sviđa i očekujem da kao i u decembru baš on bude čovek odluke.

Kada je u pitanju motivacija Dijara je izričit.

- Nema tu nikakve posebne priče, kada jednom osetiš čari derbija bukvalno možeš da poletiš kada se ponovo nađeš na terenu. Znači, nema ni motivacije, ni recepta, samo maksimalna posvećenost i velika želja. A toga nikada ne manjka kada se igra sa najvećim rivalom.

Prognoza na kraju priče je, ipak, izostala.

- Samo da pobedimo, rezultat je potpuno nebitan - zaključio je Dijara.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 14:07

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju