UHAPŠEN POZNATI FUDBALER: Osuđivan zbog šverca kokaina i pokušaj ubistva

Novosti online

14. 03. 2024. u 09:22

Fudbaler moskovskog Spartaka Kvinsi Promes uhapšen je juče u Dubaiju na osnovu crvene poternice Holandije, potvrdio je sinoć portparol holandskog Državnog tužilaštva.

УХАПШЕН ПОЗНАТИ ФУДБАЛЕР: Осуђиван због шверца кокаина и покушај убиства

Foto: Profimedia

Hapšenje je povezano sa zahtevom Holandije za ekstradiciju Promesa zbog umešanosti u šverc kokaina, preneo je "De Telegraaf". Promes već neko vreme boravi u Dubaiju gde je učestvovao na trening kampu sa svojim klubom.

Po povratku njegovog tima u Rusiju, Promes je zaustavljen na graničnoj kontroli na aerodromu u Dubaiju 29. februara zbog bekstva sa mesta saobraćajne nesreće. Priveden je u policijsku stanicu, ali i pušten, a u međuvremenu je viđen sa novom devojkom, američkom reperkom DreamDoll, u klubu u Dubaiju. I sam je napravio rep pesmu u kojoj je ismevao hapšenja i kazne u Holandiji, navodi holandski portal. Ruski mediji su tada preneli da će mu biti dozvoljeno da se vrati u moskovski klub.

Međutim, na osnovu sporazuma o ekstradiciji između Holandije i UAE zaključenog 2021. Promes bi mogao biti isporučen Holandiji. U februaru ove godine sud u Amsterdamu izrekao je Promesu u odsustvu kaznu od šest godina zatvora zbog pomaganja u švercu 1.370 kilograma kokaina iz Brazila 2020. godine u Holandiju, preko belgijske luke Antverpen.

Prethodno je osuđen na godinu i po dana zatvora zbog pokušaja ubistva rođaka, preneli su holandski mediji. Bivši igrač Ajaksa i reprezentativac Holandije je ove sezone postigao devet golova u 22 utakmice za ruski klub.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)