PARTIZAN U NEDELJU OČEKUJE GOSTOVANJE U DRAGAČEVU: Lučanci znaju da "zaprže čorbu"

M. Blažić

15. 03. 2024. u 20:00

PARTIZAN je u 90 minuta meča protiv kruševačkog Napretka u Humskoj prosuo sve dobro ostvareno u prethodnih pet rundi drugog dela sezone.

ПАРТИЗАН У НЕДЕЉУ ОЧЕКУЈЕ ГОСТОВАЊЕ У ДРАГАЧЕВУ: Лучанци знају да запрже чорбу

FOTO: M. Vukadinović

Sada je na isto toliko kola pre podele lige na plej-of i plej-aut situacija potpuno promenjena kada je reč o liderskoj poziciji na kraju regularnog dela takmičenja koja donosi domaćinstvo u prvom delu sezone. Crvena zvezda je prestigla najvećeg rivala na vrhu superligaške tabele, pa je sada pored maksimalnih rezultata crno-belima potrebno da se kockice poklope i u "tuđem dvorištu".

Prvi od pet izazova do podvlačenja crte pred plej-of Duljajeve izabranike očekuje sutra u Lučanima (13.30). Gostovanje u srcu Dragačeva je za Partizan, uglavnom, bilo berićetno, s obzirom na to da je u prethodnih 11 slučajeva slavio u sedam navrata, ali su dva remija i isto toliko poraza u prethodnim godinama dovoljan pokazatelj da Lučanci i te kako znaju da "zaprže čorbu".

Nema sumnje da bi na crno-beloj strani Topčiderskog brda voleli da se ponovi scenario nalik onom sa prethodna dva gostovanja kada je klub iz Humske slavio relativno lako - 0:3 i 0:2. Poslednje gostovanje na terenu trenutno sedmoplasiranog tima Superlige je donelo prvu pobedu Igoru Duljaju na klupi dojučerašnjeg lidera superligaškog karavana. Natho i drugovi su tog 12. marta prošle godine slomili otpor žilavog domaćina tek u drugom poluvremenu, golovima Svetozara Markovića, Kvinsija Meniga i upravo Izraelca sa srpskim pasošem.

Ono što stručni štab i igrače poziva na dodatni oprez su svakako utakmice iz sezona 2019/2020. i 2020/2021. Tada su fudbaleri Mladosti pred svojom publikom slavili na identičan način, minimalnim rezultatom. U prvom od ta dva okršaja pobedonosni gol je postigao Lazar Jovanović u 77. minutu, dok je drugu pobedu godinu i po dana kasnije u poslednjem kolu prvenstva doneo Milan Bojović pogodivši mrežu Stojkovića u 24. minutu.

U prvom delu sezone aktuelni vicešampion Srbije je slavio 2:0, a otpor tima koji je tada sa klupe predvodio Igor Savić slomljen je tek u nastavku golovima Natha i Zahida.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 14:07

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)