TURCI EKSPRESNO POČELI SA REŠAVANJEM "SLUČAJA TRABZON": Uhapšeno 12 huligana koji su divljali na terenu

M. Bl.

18. 03. 2024. u 13:50

FUDBAL je u Turskoj umro u nadoknadi vremena i odmah po završetku meča Trabzon - Fenerbahče, a samo pukom srećom posle divljačkog pira domaćih navijača niko od aktera derbija nije ozbiljnije povređen.

ТУРЦИ ЕКСПРЕСНО ПОЧЕЛИ СА РЕШАВАЊЕМ СЛУЧАЈА ТРАБЗОН: Ухапшено 12 хулигана који су дивљали на терену

Foto: Profimedia

Još tokom trajanja utakmice golman Fenerbahčea Dominik Livaković je pogođen tvrdim predmetom u bradu, da bi proslava pobede Fenerovih fudbalera posle poslednjeg sudijskog zvižduka predstavljala signal za huligane Trabzona da uđu na teren i započnu obračun sa igračima žuto-plavih.

U opštem metežu Livaković je još jednom udaren pre ulaska u tunel, a u prolazu je potkačen i kapiten našeg nacionalnog tima Dušan Tadić od strane čoveka koji je nosio marker redarske službe. Prvotimci Fenera Miša Bašuai i Brajt Osaji - Samjuel nisu ustuknuli pred huliganima već su uzvratili, posebno Nigerijac koji je zbog karate udarca upućenog jednom od huligana (navodno imao i nož u rukama) kasnije na aerodromu u Istanbulu dočekan kao heroj navijača Fenerbahčea.

Policija je odmah po završetku haotičnih zbivanja na terenu stadiona u Trabzonu reagovala i počela sa hapšenjem pristalica Trabzona koje su učestvovale u incidentima po završetku meča. Uhapšeno je ukupno 12 osoba saopštio je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

- Uhapšeno je 12 osoba koje su identifikovane kao umešane u incidente koji su se dogodili posle utakmice Trabzonspor - Fenerbahče - napisao je on na društvenoj mreži X.

Pored navijača koji su upali na teren, uhapšeno je i pet osoba koje su na društvenim mrežama pozivale na nasilje, dodao je ministar.

- Apsolutno neprihvatljivo nasilje kome nije mesto u našem sportu, na terenu ili van njega. Svi igrači moraju biti bezbedni da se bave ovim sportom bilo gde na svetu - reagovao je na Instagramu predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino.

On je, takođe, pozvao vlasti da obezbede da se to poštuje i da odgovorni za incident u Turskoj budu kažnjeni. Osuđujući "neprihvatljive" događaje, Fudbalski savez Turske je u nedelju saopštio da će sankcije biti izrečene onima koji su odgovorni za incidente. Incident u Trabzonu je poslednji u nizu na dugačkoj listi incidenata u turskom fudbalu. Tursko prvenstvo je bilo prekinuto na nedelju dana u decembru nakon što je predsednik kluba Ankaragudžu napao sudiju posle utakmice.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

APEL DELIJAMA: Crvena zvezda objavila važno saopštenje pred meč sa Benfikom