SKANDAL U ŠPANIJI: Policija upala u prostorije Saveza, bivši predsednik van zemlje

Novosti online

20. 03. 2024. u 15:38

Španska policija uhapsila je najmanje šest osoba i pretresla kancelarije Fudbalskog saveza Španije (RFEF) u sklopu istrage o korupciji i pranju novca.

СКАНДАЛ У ШПАНИЈИ: Полиција упала у просторије Савеза, бивши председник ван земље

Foto: Profimedia

Španska policija je saopštila da je upala u kancelarije RFEF u blizini Madrida i u rezidenciju bivšeg predsednika Saveza Luisa Rubijalesa u Granadi. Rubijales nije među uhapšenima. Izvor blizak AP-u je naveo da se Rubijales trenutno nalazi van zemlje.

Policija je pokrenula istragu o korupciji i pranju novca zbog sumnji u vezi sa dogovorom RFEF-a i Saudijske Arabije da Superkup Španije bude odigran u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

Kancelarija španskog državnog tužilaštva saopštila da je pretreseno ukupno 11 prostorija u potrazi za dokumentima i da očekuje da će se operacija završiti hapšenjem sedam osoba i identifikacijom još pet osoba pod istragom.

Posebno je pažnju tamošnjem Tužilaštvu privukao ugovor koji je FS Španije sklopio sa Saudijskom Arabijom o održavanju Superkupa na Bliskom istoku.

Taj posao je završen posredstvom bivšeg igrača Barselone Đerara Pikea koji je preko "Kosmos grupe" ostvario pozamašan profit od tog posla.

Pored toga se proverava i pranje novca, biznis korupcija i nepoštena administracija koja je osobama bliskim Savezu očigledno donela neku korist.

Zanimljivo je da je pod svetlom španskih organa i bivši predsednik Saveza Luis Rubijales koji je trenutno van zemlje i posle svega je ozbiljno pitanje da li će se i vratiti.

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer