"DELIJE" DIGLE GLAS: "Ne uvlačite nas u političku kampanju! Ne mešamo se u predstojeće lokalne izbore, ali ako se ovako nastavi..."

Novosti online

22. 03. 2024. u 15:52

Najvatreniji navijači Crvene zvezde, organizovani u grupu "Delije sever", oglasili su se nesvakidašnjim saopšenjem za javnost a povodom optužbi pojedinih opozicionih aktivista na njihov račun da se mešaju u izvođenje radova na stadionu "Rajko Mitić". To su ocenili kao pokušaj njihovog uvlačenja u političke intrige, sa kojima ne žele da imaju ništa.

ДЕЛИЈЕ ДИГЛЕ ГЛАС: Не увлачите нас у политичку кампању! Не мешамо се у предстојеће локалне изборе, али ако се овако настави...

FOTO: FK Crvena zvezda

U saopštenju se navodi sledeće:

"Godinama unazad uglavnom smo ćutali na razne optužbe, laži i neistine na naš račun. Sve češći napadi, pokušaji da nas uvuku u politička prepiranja, povećan uticaj medija i mreža na nezrelu svest dobrog dela našeg naroda, tera nas da sve manje ćutimo. Imali smo priliku da čujemo neki snimak razgovora dvojice političara gde se pominju navijači u vezi sa nekim navodnim pokušajem pomoći države u radovima na našem stadionu. Odmah zatim i razne tekstove pojedinih portala sa tumačenjem tog istog razgovora. 

Želeli bismo da podsetimo javnost da mi kao Delije Sever imamo određeni broj predstavnika u organima skupštine našeg fudbalskog kluba, a da unutar skupštine postoje razni odbori. U to vreme postojali su neformalni a ubrzo nakon toga i zvanični odbori sastavljeni od članova skupštine kluba (u nekim od njih smo i mi deo). Nekada smo pokušavali da pratimo finansijske troškove ali smo shvatili da smo nedorasli tome pa smo od toga odustali. Deo smo odbora za istoriju, i odbora za stadion (u najvećoj meri da se ne bi dešavalo nešto sa čime se ne slažemo).


Odbor za stadion je u okviru priče oko rekonstrukcije stadiona i poboljšanja uslova na njemu, odlučio da je jedan od prioriteta taj potporni zid o kojem je bilo reči jer se time sprečava urušavanje severne tribine i omogućava rekonstrukcija dela ispred severne tribine. U tom smislu, kroz pomenuti odbor inicijativa je išla i od strane navijača, a klub je već u svom saopštenju objasnio sve drugo u vezi sa ovom temom. 

Uz sve navedeno hteli bismo i da naglasimo da smo učestvovali kao volonteri u pomoći klubu u raznim radovima na našem stadionu (dakle bez ikakve nadoknade) i apsolutno se nismo mešali ni u izbor izvođača. Trudićemo se da učestvujemo i dalje koliko to bude moguće jer nam je čast da budemo deo svega toga.

Apelujemo na 'novinare' da nas ne koriste u političke svrhe, da nas ne uvlače u političke igre i kampanje! Da ne pokušavaju da pritiscima dobiju ono što žele jer smo dovoljno svesni i stabilni da prepoznamo sve zlonamerne pokušaje. Ne želimo da se mešamo u političku kampanju i predstojeće lokalne i beogradske izbore ali ako se ovako nastavi upotrebićemo sva sredstva u borbi protiv onih koji nas u kampanju uvlače i koji nam ne žele dobro. Bili oni sa jedne, druge ili pete strane", ističe se u saopštenju "delija".


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove