POPRAVNI NA KIPRU: Slavni golman veruje u bolju igru Srbije u Larnaki

N. I.

23. 03. 2024. u 19:25

TEŽAK poraz od Rusije u Moskvi je iza fudbalske reprezentacije Srbije. U prijateljskom duelu u četvrtak uveče je domaćin slavio prelako sa 4:0, a selekciju Dragana Stojkovića već u ponedeljak čeka novi prijateljski duel na Kipru. Dan pre odlaska u Larnaku direktor reprezentacije Stevan Stojanović, govori o svemu što sledi…

ПОПРАВНИ НА КИПРУ: Славни голман верује у бољу игру Србије у Ларнаки

Foto: FSS

-Prijateljske utakmice u martu imaju svoju svrhu, koristimo ih za proveru, pre svega da selektor Stojković dobije uvid u formu igrača koji do sada nisu bili često na spisku. I sve provere, prethodna u Rusiji, sada i na Kipru, služe da se dobije uvid u sve. Na stranu to što se desilo u Moskvi, mislim da je sudija prestrogo doneo odluku o isključenju Gajića. Pravila su u redu, ali svi znamo da je utakmica u Moskvi imala posebnu konotaciju, poentu. Poraženi smo, ali mislim da je selektor mogao da vidi ono što ga zanima i donese neke odluke pred drugu proveru koja nas očekuje, sada na Kipru – ne ostavlja dilemu Stevan Stojanović.

- Pred nama je Kipar, a zatim dve veoma ozbiljne provere pred mečeve na Evropskom prvenstvu. Dueli sa Austrijom u Beču i Švedskom u Stokholmu. Dve jake, dobre provere, dovoljno da selektor dobije jasnu sliku, čistu situaciju pred ono što nas očekuje u Nemačkoj.

Raspoloženje na treningu, pred odlazak na Kipar, je dobro, atmosfera pozitivna, igrači su spremni za utakmicu sa Kiprom?

-Bez obzira na poraz u Rusiji, igrači su svesni svega, pružiće maksimum na Kipru, a očekujem naravno isto i na utakmicama koje predstavljaju poslednju glazuru pred prvi meč sa Engleskom na Prvenstvu Evrope.

U subotu će provere imati i naši rivali u grupnoj fazi Prvenstva Evrope, Englezi se sastaju sa Brazilom, a snage će odmeriti Danska i Švajcarska?

-Gledaćemo oba meča, pogotovo ljudi koji su u stručnom štabu uz selektora Stojkovića. Uradiće naravno detaljnu analizu svega viđenog.

U sklopu priče da selektor proverava nove snage, nije tajna da Srbija ima sjajne golmane, u Rusiji je branio Đorđe Petrović, ne može mu se na dušu staviti nijedan gol, a posle svega može da se kaže da je konkurencija na „vašoj poziciji“ žestoka?

-Imamo jako kvalitetne golmane, Petrović je primio četiri gola, ali nije kriv ni za jedan, tako da će on, Vanja i Rajko konkurisati za to jedno mesto između stativa – zaključio je Stevan Stojanović, direktor najboljeg nacionalnog tima.

Orlovi u nedelju u prepodnevnim satima odlaze na Kipar, gde se dan kasnije sastaju sa domaćom selekcijom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

U ZATVOR ZBOG PEDOFILIJE: Glumac iz Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad dečakom