MILOJEVIĆ - BAHAR 22:18! Zvezda u prvih osam kola proleća bolja nego jesenas

Z. Ćorović

03. 04. 2024. u 07:10

SMENA na klupi šampiona već se pokazala kao pravi potez. Povratkom Vladana Milojevića, Crvena zvezda je počela da igra i pobeđuje kako se od nje i očekivalo, još kada su prošlog leta sa velikim ambicijama dovedeni strani trener Barak Bahar i skupa pojačanja.

МИЛОЈЕВИЋ - БАХАР 22:18! Звезда у првих осам кола пролећа боља него јесенас

FOTO: M. Vukadinović

Kada se uporedi startni učinak starog i novog šefa stručnog štaba, jasno se vidi ko je ostvario veći uticaj na ekipu. U prvih osam prolećnih kola, Milojević je preporodio Zvezdu prepoznatljivim pobedničkim pelcerom, sa drugog mesta popeo je na prvo i sada ima četiri boda prednosti u odnosu na jesenjeg prvaka Partizana. U tih osam utakmica, crveno-beli su ostvarili sedam pobeda i jedan remi u dvoboju sa najvećim rivalom. Baš u tom 172. derbiju Zvezda je verovatno odigrala najbolju utakmicu sezone i stvorila najviše prilika, ali nije uspela da pobedi. Ubrzo su joj se kockice složile po želji, crno-beli su vezali dva kiksa čime su znatno umanjili svoje šanse da prekinu šestogodišnju vladavinu komšija.

Crveno-beli su ovog proleća u Superligi postizali skoro tri gola po meču (23) a primili su samo četiri, ili 0,5 u proseku. Kod Bahara odbrana je bila mnogo lošija i češće je posrtala, što potvrđuje statistički podatak da je Glazer redovno vadio lopte iz mreže (jednu po utakmici). Kod Milojevića ne prolazi labava defanziva, sve je brzo zategao i ekipa nije savladana na pet utakmica (Novi Pazar 0:3, Čukarički 3:0, Radnički N. 0:2, Radnički K. 5:0, Javor 0:3).

Baharovi početni radovi nisu bili tako dobri, iako su dočekani u euforičnom raspoloženju posle raspevanih igara i pobeda u pripremnom periodu. U prvih osam kola sa Izraelcem na klupi, Zvezda je ostvarila šest trijumfa i dva poraza (gol- razlika 21:7). Sve je išlo glatko do petog kola i debakla na "krovu" od Voždovca gde je domaćin u jednom trenutku vodio sa 3:0. Kriza se brzo produbila, pa je šampion uskoro lako pao i na Brdu protiv Čukaričkog (1:2). Mrljavilo se i kasnije, Baharov tim je sve lošije igrao, često se provlačio sa minimalncima, dok TSC nije remizirao na "Marakani", a kada je Partizan u Humskoj slavio 2:1, u Zvezdi su bili prinuđeni da se zahvale Izraelcu.

I navijači našeg najtrofejnijeg kluba bili su za smenu i obradovali su se što se u klub vratio trener koji im je u ovom veku doneo najviše radosti.

Prvih osam kola

BAHAR (jesen)

C.zvezda - Vojvodina 5:0

C.zvezda - Napredak 4:0

Mladost - C.zvezda 1:4

C.zvezda - Spartak 3:0

Voždovac - C.zvezda 3:2

C.zvezda - Novi Pazar 2:1

Čukarički - C.zvezda 2:1

C. zvezda - Radnčki N. 1:0

Skor: 6 0 2 21:7

MILOJEVIĆ (proleće)

C.zvezda - Voždovac 2:1

Novi Pazar - C.zvezda 0:3

C.zvezda - Čukarički 3:0

TSC - C.zvezda 1:3

C.zvezda - Partizan 2:2

Radnički N. - C.zvezda 0:2

C.zvezda - Radnički K. 5:0

Javor - C.zvezda 0:3

Skor: 7 1 0 23:4

Sever 400 dinara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S