SAD ILI NIKAD: Sutra prvi revanši četvrtfinala Lige šampiona

N. I.

15. 04. 2024. u 13:08

ČETVRTFINALE fudbalsle Lige šampiona - drugi čin. Večeras, u prvim revanš mečevima ove faze takmičenja sastaju se Barselona i Pari Sen Žermen, odnosno Borusija Dortmund i Atletiko Madrid.

САД ИЛИ НИКАД: Сутра први реванши четвртфинала Лиге шампиона

FOTO: AP/Tanjug

Prošle nedelje su svi pogledi bili usmereni ka "Parku prinčeva" gde je Barselona uspela da pobedi 3:2 i kući odnese gol viška. Nešto manje atrakivan duel odigrali su u Madridu Atletiko i Borusija, a španski tim u Dortmund donosi prednost od 2:1.

Bez ikakve dileme, sutra će na stadionu "Vestafalen" da atmosfera na tribinama bude jedan od najvećih aduta domaćeg tima koji je, ruku na srce, bio na ivici rezultatske katastrofe u Madridu, ali se na kraju provukao sa podnošljivim porazom.

Međutim, opet će više od pola sveta i Evrope da zanima šta će da se dogodi u revanšu na skoro pa neutralnom terenu u Barseloni, jer domaćin cele sezone igra na nekadašnjem olimpijskom stadionu "Monžuik", dok se njegov "Kamp Nou" uveliko renovira...

Ogromne fudbalske zvezde su aduti oba tima, a pod posebnom lupom je Kilijan Mbape koji će u slučaju ispadanja, odigrati poslednji meč u dresu PSŽ u Ligi šampiona i za manje od tri meseca postati član Real Madrida, pa će španska publika svakako da ga ponovo gleda na svojim stadionima.

- I dalje islim da je u ocom dvomeču četvrtfinala Pari Sen Žermen favorit. Mi ne želimo da se branimo u revanšu, jer je praktično nemoguće da se igra takav fudbal protiv ekipe koja nam dolazi u goste. Upravo zbog naše napadačke igre smo i uspeli da pobedimo u Parizu u prvoj utakmici - prilično je iskren trener trener Barselone Ćavi Fernandez.

Njegov zemljak, ali i nekadašnji saigrač iz Barselpne, od 1998. do 2004. godine Luis Enrike je sada na klupi Parižana i na revanš je poveo svoj tim bez bele zastave.

- Ovu utakmicu doživljavamo kao finale. Ništa još nije gotovo i mi se sigurno nećemo predati - kaže Enrike koji bi, kao i ostali četvrtfinalisti da sanja otvorenih očiju i da 1. juna ode na pravo fiale Lige šampiona na "Vembli".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima