DVA PUTA ZA ČETIRI DANA: Žreb spojio večite rivale i u polufinalu Kupa Srbije

N. I.

16. 04. 2024. u 14:14

ŽREB polufinala fudbalskog Kupa Srbije je juče spojio Crvenu zvezdu i Partizan. Ispostavilo se odmah, pošto je mlada reprezentativka Nina Matejić izvukla prve dve kuglice na izvlačenju u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, da ćemo gledati dva sudara večitih beogradskih rivala u samo četiri dana.

ДВА ПУТА ЗА ЧЕТИРИ ДАНА: Жреб спојио вечите ривале и у полуфиналу Купа Србије

FOTO: FSS

Drugi par je Radnički 1923 i Vojvodina, pa nas sledeće srede, 24. aprila očekuje i fudbalski praznik u Kragujevcu. Odmah po izvlačenju parova bilo je jasno da će najveći fudbalski rivali u Srbiji da za samo četiri dana na istom mestu odigraju dva velika meča. Jer, podsetimo, u subotu 20. aprila na stadionu "Rajko Mitić" će da se igra 173. večiti derbi, a samo četiri dana kasnije na istom mestu će da Crvena zvezda i Partizan ukrste koplja i u polufinalu Kupa.

Pošto je još ranije odlučeno da će finale da se igra 23. maja na novom stadionu u Loznici, biće zanimljivo da se vidi ko će, uz jednog od večitih rivala na stadion "Lagator" tog četvrtka.

- Istorija se ponavlja i mi ćemo na Kup Srbije, ko zna koji put u goste Zvezdi. Dodatno je zanimljivo što ćemo na istom mestu da odigramo dve utakmice za četiri dana. Daćemo sve od sebe da na oba meča zabeležimo povoljne rezultate - kaće sportski direktor Partizana Ivica Kralj.

Sekretar stručnog štaba Crvene zvezde Goran Negić "blistao" je od samopouzdanja.

- Sreća je i ovog puta, kao i uvek, bila uz Zvezdu. Nebitno je ko nam je rival, jer naš cilj se zna: odbrana duple krune od prošle sezone - kaže Negić.

Sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović bio je takođe zadovoljan kada je shvatio da će u polufinalu Kupa da ugosti Vojvodinu.

- U četvrtfinalu protiv Novog Pazara smo imalu 10.000 navijača na stadionu "Čika Dača". Polufinalni duel sa Vojvodinom je prilika da imamo još veću podršku sa tribina - kaže Perović.

Optimista je i sekretar Vojvodine Aleksandar Vlaškalić.

- Žao mi je što sa Radničkim nećemo igrati u Novom Sadu, jer bi sigurno imalu pune tribine na stadionu "Karađorđe". Verujem da možemo da prođemo u polufinale, jer ekipa igra sve bolje - kaže Vlaškalić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno