DULE SAVIĆ - SRPSKA ZVEZDA: Legendarni fudbaler promovisao svoju knjigu u Ruskom domu

N. Iljukić

16. 04. 2024. u 14:18

NA jučerašnji dan Dušan Savić je pre 50 godina potpisao svoj prvi i jedini ugovor sa Crvenom zvezdom. Na njemu je pisalo da će u ovom klubu da igra deset godina. Simbolike radi, na obeležavanju ovog zanimljivog jubileja legendarni fudbaler crveno-belih je u Ruskom domu u Beogradu organizovao sjajnu promociju knjige pod svojim imenom koju je kao dugogodišnji hroničar, prijatelj i poštovalac potpisao autor Aleksandar Apostolovski.

ДУЛЕ САВИЋ - СРПСКА ЗВЕЗДА: Легендарни фудбалер промовисао своју књигу у Руском дому

FOTO: N. Skenderija

Osim glavnog junaka ove jedinstvene knjige, pune sećanja u slici i reči, ljubavi i pobeda, o Duletu Saviću su govorili još i autor Apostolovski, istoričar Aleksandar Raković i reditelj Dragoslav Bokan, a voditelj programa je bio profesor Nenad Gugl.

-Dušan Savić je najlepši gol u karijeri postigao protiv Arsenala u Londonu. Postao je internacionalna fudbalska legenda , neka vrsta rokenrol zvezde svog doba. Ali i takav je bio ubeđen da se zemlja vrsti oko ose koja prolazi kroz njegov rodni Ub - rekao je između ostalog Aleksandar Apostolovski, dok je istoričar Aleksandar Raković osvežio svoja dečačka sećanja na ono šta su Dule Savić i Zvezda značilo njemu i milionima sličnih.

Reditelj i decenijski prijatelj porodice Savić, Dragoslav Bokan je Duleta “oslikao” kao srpskog viteza, ne samo fudbalskog.

-Svaka nacija ima nekog svog plemenitog, lepog i hrabrog junaka. Dule Savić je postao legenda kluba za koji ne navijam, jer mi je miliji crno-beli dres. Ali, način na koji je on igrao dudbal i način na koji on voli Srbiju i Zvezdu je ustvari dokaz da je on pravi srpski vitez. Uostalom, hvala mu i što je plemenit i dobar čovek - rekao je Bokan.

Svoja sećanja i slike iz prošlosti na kraju je sa gostima na promociji svoje knjige podelio i Dule Savić.

-Ispostavlja se da ja Cevenoj zvezdi igram neprekidno baš ovih 50 godina. Ovom klubu sam poklonio svoje najlepše godine i mi ne bismo bili u predivnom Ruskom donu da nije bilo mojih saigrača , ali i legendi kojima sam se divio na svojim pičecima - rekao je Savić dok su ga iz publike slušali Matija Bećković, Dragan Džajić, Zoran Slavnić, supruga Marina, sin Vujadin i mnogi drugi u prepunoj sali.

Na kraju, upitan da kaže, šta je ta njega Crvena zvezda, Dule Savić je duboko uzdahnuo i posle sve sekunde pauze izgovorio:

- Bog na nebu, Zvezda na zemlji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku