NIKAD LUĐA LIGA ŠAMPIONA! Jedanaest golova u dva revanša, neverovatan fudbal u četvrtfinalu! (VIDEO)

Novosti online

16. 04. 2024. u 23:03

U utorak uveče postala su poznata prva dva učesnika polufinala UEFA Lige šampiona u fudbalu, a rezultati su, koliko zanimljivi, toliko i plod nestvarnih revanša.

НИКАД ЛУЂА ЛИГА ШАМПИОНА! Једанаест голова у два реванша, невероватан фудбал у четвртфиналу! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, u prvim mečevima, pre sedam dana, Barselona je kao gost pobedila Pari Sen Žermen sa 2:3, a Atletiko u Madridu sa 2:1 Borusiju iz Dortmunda.

Timovi koji su tada poraženi, prošli su dalje: PSŽ je kao gost nokautirao Barsu sa 1:4, a Borusija u, takođe "ludom" meču, eliminisala madridske "jorgandžije" pobedom od 4:2 u revanšu i prvi put od 2013. našla se među četiri najbolja tima.

Barselona "pocrvenela", a otpisani "sveci" nastavljaju san o evro-tituli


Posle trijumfa u Parizu, a onda i vrlo ranog vođstva kada je Rafinja dao gol za 1:0 posle odličnog prodora Jamala pored Nunja Mendeša (VIDEO), činilo se da je već tada, u 12. minutu, Barselona obezbedila prolazak dalje.


Imala je ukupnih 4:2 i ništa pred 50.309 gledalaca na Olimpijskom stadionu nije ukazivalo da će biti drugačije.


Ali...


U 29. minutu Barsin Arauho je napravio ključan potez - direktan crveni karton je dobio jer je kao poslednji igrač odbrane napravio prekršaj na rubu kaznenog prostora).
A kazne za to su počele da se ređaju kako je vreme odmicalo.


Najpre je Dembele poravnao na 1:1 snažnim udarcem u 40. minutu (VIDEO).


Potom je Pari Sen Žermen već na početku drugog poluvremena, u 54. minutu, poveo jer niko od igrača Barse nije izašao pred Vitinju posle "skraćenog kornera" i potonjeg šuta sa distance (VIDEO).


Zatim je trener Barselone, Ćavi, isključen jer je, nazadovoljan suđenjem Rumuna Kovača, šutirao reklame pokraj igrališta (VIDEO) u 56. minutu.


Pet minuta kasnije Kilijan Mbape je iskoristio penal za 1:3 (VIDEO).


A onda, u 89, iz trećeg pokušaja PSŽ-a u kontri, Mbape postavio i konačnih 1:4 (VIDEO) za slavlje "svetaca" i glavobolje u Barseloni. Ko zna, ako pređe u Real, možda je ovo samo početak njegovog maltretman slavnog kluba kojim se diči španska provincija Katalonija...


Ludi meč u Dortmundu: Daćete nam tri puta po dva gola, za poneti!

Posle madridskih 2:1 za Atletiko, Borusija je bila svesna da mora da dva gola više od "jorgandžija" da bi prošla dalje (osim, naravno, minimalne razlike u njenu korist, koja bi značila produžetke, potom penale).

I, isprva je sve delovalo kao u bajci za "milionere":

U 34. minutu Brandt je dobio lob-dodavanje od Humelsa na levoj strani, pa iz "mrtvog ugla" pogodio mrežu Atletika za 1:0 (VIDEO).

Svega pet minuta kasnije semafor je pokazaivao 2:0, ponovo jer je poklekla desna strana odbrane Madriđana - Sabicer je svoju odličnu partiju tada krunisao dodavanjem petom za Matsena, a ovaj niskim udarcem u dalji, desni donji ugao, doneo 2:0 Borusiji (VIDEO).

Humels je potom, početkom drugog poluvremena, na kratko bio tragičar - postigao je autogol kojim je Atletiko prepolovio zaostatak (VIDEO), a već u 64. minutu Korea je, nakon što mu se lopta vratila posle jednog odbitka, doneo 2:2 (VIDEO) "jorgandžijama" koje su tako bile na korak od polufinala.

Međutim...

U razmaku od tri minuta, Borusija je nokautirala Madriđane.

Najpre je Nikolas Filkrug sjajno reagovao glavom i doneo nemačkom klubu 3:2 u revanšu, a 4:4 ukupno (VIDEO), da bi odmah potom, u 73. minutu, Marcel Sabicer levicom sa 15-ak metara pogodio donji desni ugao gola Atletika (VIDEO) za prolazak Borusije među četiri najbolja evropska kluba.

U sredu su na programu preostala dva revanša, a sastaju se Bajern Minhen - Arsenal (posle 2:2 u Londonu) i Mančester siti - Real Madrid (posle 3:3 u prestonici Španije).

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima