A SAD POHOD NA TITULU EVROPSKOG ŠAMPIONA! Oduševljenje u Parizu, porasli apetiti posle trijumfa nad Barsom

Uzdizanje. U ovoj reči, ispisanoj na naslovnoj strani "Parizjena", uz dva uskličnika ispred i iza po španskom pravopisu i fotografiju Kilijana Mbapea s pobedničkim krikom, oličeni su komentari oduševenja u francuskoj javnosti posle fantastične pobede "svetaca" protiv Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona.

А САД ПОХОД НА ТИТУЛУ ЕВРОПСКОГ ШАМПИОНА! Одушевљење у Паризу, порасли апетити после тријумфа над Барсом

Foto Profimedia

Igrajući se rečima, sportski dnevnik "L'Ekip" sažeo je u naslovu polazak olimpijskog plamena ka Francuskoj i neverovatni uspeh Parižana u istom danu, naslovom preko cele naslovne stranice: "Nosioci vatre". Osam prvih stranica lista posvećeno je ovom podvigu.

"Izuzetno veče", "Epopeja", "Barsa je poklekla", "Prilika da se ode u finale" – samo su neki od unutrašnjih naslova. Među njima je i onaj u kome se takođe dvosmisleno ređaju reči, "Tri donose četiri", uz veličanje "goleadora" Mbapea, Vitinje i Dembelea, trija koji je postigao četiri gola u gostima, čime je ostvaren (ne)očekivani plasman u polufinale. Visoke osmice u ocenama dobili su još i Markinjos, Barkola i trener Luis Enrike.

- Mbape je bio neprikosnoveni lider ekipe – poručio je promukli Enrike koji je izgubio glas uz aut liniju.

Mbapeova evropska avantura s Parižanima se nastavlja, aludira "L'Ekip" na, možda, poslednje sedmice najboljeg francuskog fudbalera u timu iz prestonice.

A preokret kome se malo ko nadao posle prve utakmice, "Parizjen" je sažeo u naslovu: "Potpuno ludo!", uz zaključak da su Mbape i Markinjos bili "kao kraljevi".

- Ovo je fantastično. Istorijski, za nas, za Francusku, naročito ovde, u Barseloni, na ovom stadionu, nakon što smo izgubili prvi meč. Svi su sumnjali, kritikovali nas, ali ja sam imao poverenja. Igrači i stručni štab pokazali su da smo veliki tim. Osećam veliki ponos. Ovo je jedan od najlepših trenutaka od kako sam došao – poručio je predsednik kluba Naser al Helaifi, najavljujući, sada, pohod na titulu.

"PIPKALI" NAVIJAČICE?

Parižani se žale na doček u Španiji. Ističe se da su njihovi navijači bili zasuti raznim predmetima u centru Barseolne pred početak utakmice, baš kao i Mbape na kraju meča koga su povredila vređanja iz publike tokom meča. Navodi se i da policija nije bila nimalo nežna prema najvatrenijim pristalicama Parižana. Pariske navijačice su se žalile i zbog "nediskretnog" pretresa na ulasku na stadion.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku