PIKE U PROBLEMU: Španski sud mu blokirao račun

Novosti online

24. 04. 2024. u 08:20

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

ПИКЕ У ПРОБЛЕМУ: Шпански суд му блокирао рачун

Foto: Profimedia

Sud je potvrdio izveštaje lokalnih medija u kojima se navodi da je istražni sudija Delija Rodrigo postupio po zahtevu državnog tužioca da se blokira bankovni račun koji pripada kompaniji Kosmos, koju je pokrenuo i vodi Pike.

Španska policija uhapsila je bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa ranije ovog meseca, u okviru istrage o korupciji i pranju novca u aktivnostima za vreme njegovog mandata. Još sedam osoba je uhapšeno u martu kada je policija pretražila kancelarije Saveza u Madridu i Rubijalesovu kuću u Granadi.

Foto: Profimedia

Rubijales je "premestio" održavanje meča Superkupa Španije u Saudijsku Arabiju 2020. godine, uz ugovor koji je navodno vredeo 40 miliona evra po turniru. Pike, koji je u to vreme igrao za Barselonu i igrao u Superkupu Španije, pomogao je da se taj posao završi preko njegove kompanije Kosmos.

Državni tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022. godine, nakon što su procurili audio-snimci razgovora između Rubijalesa i Pikea, u vezi sa milionima dolara provizije.

Pike se u međuvremenu povukao iz fudbala, a doživeo je brodolom i na privatnom planu, jer se razveo od kolumbijske pop super zvezde - Šakire.

Kosmos je bio uključen i u "renoviranje" teniskog Dejvis kupa, a pokrenuo je i alternativno fudbalsko takmičenje - Kraljevska liga u Španiji.

Rubijales je u septembru podneo ostavku nakon što je izazvao međunarodni skandal jer je reprezentativku Španije Heni Ermoso, bez njene dozvole, poljubio u usta, tokom ceremonije dodele medalja na Svetskom ženskom prvenstvu u Sidneju, na kojem je Španija osvojila prvo mesto.

BONUS VIDEO KANGA ZA VOĐSTVO ZVEZDE: Ovako su crveno-beli zatresli mrežu Javora

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)