ZA BUDUĆNOST FUDBALA: Fudbalski savez Srbije doneo važne odluke!

Novosti online

26. 04. 2024. u 17:43

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) doneo je danas odluku o izgradnji regionalnih centara u Nišu i Novom Sadu i o dodeli priznanja "Dijamantska lopta" i "Zlatna lopta" zaslužnim reprezentativcima.

ЗА БУДУЋНОСТ ФУДБАЛА: Фудбалски савез Србије донео важне одлуке!

FOTO: FSS

Čelnici saveza doneli su važne odluke.

 - U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi danas je održana sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao Branislav Nedimović, potpredsednik FSS. Jedna od najvažnih odluka odnosi se na realizaciju projekta modernizacije fudbalske infrastrukture i instalacije najmodernijih travnatih podloga na svim terenima Super lige, ali i širom Srbije - stoji u objavi na sajtu FSS.

Dodaje se da je doneta odluka o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Nišu i Novom Sadu, projekata koji će biti od kapitalne važnosti za razvoj fudbala u Srbiji. Pored novih centara u Nišu i Novom Sadu, predviđena je i rekonstrukcija Sportskog centra FS Beograda na Adi Ciganliji.

Usvojen je i kalendar takmičenja za sezonu 2024/25.

Članovi fudbalske Vlade usvojili su odluku o dodeli javnih priznanja za značajna fudbalska ostvarenja.

"Dijamantsku loptu" FSS dobiće igrači sa više od 75 nastupa, Dušan Tadić (106) i Aleksandar Mitrović (89).

"Zlatna lopta" FSS pripašće igračima koji su odigrali 50 i više utakmica u dresu najdražih boja, Filipu Kostiću (62), Nemanji Gudelju (60) i Nikoli Milenkoviću (51).

Važna odluka Izvršnog odbora odnosi se i na usvajanje Predloga Strategije razvoja fudbala u Srbiji za period 2024 – 2028. Nastavlja se i pomoć klubovima širom Srbije, regionalnim fudbalskim savezima u sportskoj opremi. Do sada je više od 2000 klubova dobilo donaciju FSS.

Usvojen je i Finansijski izveštaj za period za prošlu godinu, kao i Izveštaj nezavisnog revizora za 2023. godinu. Članovi IO FSS upoznati su i sa potpisanim sponzorskim ugovorima FSS.

BONUS VIDEO: GOL ZA GOLOM NA DERBIJU: Olajinka primio loptu na grudi, pa poslao projektil u mrežu Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)