NEMCI SA PET TIMOVA U ELITI: Borusija Dortmund donela još jednom mesto Bundesligašima u Ligi šampiona sledeće sezone

N. I.

02. 05. 2024. u 14:19

NEMAČKI klubovi traju najduže na evropskoj sceni ove sezone, pa je pobedom Borusije Dortmund u prvom meču polufinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena najviše profitirao upravo - bundesligaški fudbal. To u prevodu zbnači da će ova zemlja i ova liga sledeće sezone imati pet predstavnika u najjačem klupskom takmičenju, kao i italijanska Serija A.

НЕМЦИ СА ПЕТ ТИМОВА У ЕЛИТИ: Борусија Дортмунд донела још једном место Бундеслигашима у Лиги шампиона следеће сезоне

Foto: Profimedia

Zanimljivo je da Italijani, tačnije Serija A polako preuzima primat od Premijer lige i mogla bi čak da ima i rekordnih šest ekipa u Ligi šampiona, pod uslovom da Roma ili Atalanta, ne završe među prvih pet u Seriji A, a trenutno su na pozicijama pet i šest. Upravo su ova dva kluba i najviše doprinela da Italijani dodju do više mesta u Evropi.

Roma i Atalanta su doneli po 22,000 poena kao učesnici polufinala Lige Evrope, potom Inter (20,000), pa Fjorentina koja igra u polufinalu Lige konferencije (19,000).

Tako bi prema sadašnjem izgledu tabela Serije A i Bundeslige u sledećoj sezoni Lige šampiona gledali Inter, Milan, Juventus, Bolonju i Romu, dok bi iz Nemačke, Evropu igrali: Bajer Leverkuzen, Bajern, Štutgart, Lajpcig i Borusiju Dortmund.

Na drugoj strani, Premijer liga i La Liga imaće po četiri kluba u Ligi šampiona koja se sledeće sezone igrau novom formatu sa 36 klubova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)