"POMOLITE SE, ALI NE SAMO ZA REZULTATE": Crvena zvezda proslavila slavu, ovo je dobila od sveštenika iz hrama Svetog Save (FOTO)

Novosti online

06. 05. 2024. u 16:44

Fudbalski klub Crvena zvezda je u Centralnoj loži stadiona proslavio krsnu slavu Đurđevdan.

ПОМОЛИТЕ СЕ, АЛИ НЕ САМО ЗА РЕЗУЛТАТЕ: Црвена звезда прославила славу, ово је добила од свештеника из храма Светог Саве (ФОТО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Klupska slava, Sv. Velikomučenik Georgije je obeležena u prostorijama stadiona „Rajko Mitić“. Događaju su prisustvovali članovi uprave kluba, generalni direktor – Zvezdan Terzić, predsednik Svetozar Mijailović, operativni direktor – Marko Petrović, kao i direktor Omladinske škole – Nikola Jelić.

Zvezdine legende su takođe tradicionalno uveličale slavu kluba. Lomljenju slavskog kolača su prisustvovali članovi stručnog štaba na čelu sa šefom – Vladanom Milojevićem, kao i kapiten Aleksandar Dragović uz saigrače.

Sveštenstvo iz Hrama Svetog Save - protojerej Dragan Šovljanski i protođakon Mladen Kovačević su u prostorijama najvećeg stadiona u Srbiji uz molitvu obavili osvećenje slavskog kolača.

Novi/stari prvak Srbije je na poklon dobio ikonu od sveštenstva Hrama Svetog Save, a otac Dragan Šovljanski je iskoristio priliku da Crvenoj zvezdi čestita krsnu slavu.

- Najpre bih želeo da vam čestitam najveći hrišćanski praznik, zaposlenima, kao i igračima, uz pravoslavni pozdrav Hristos Vaskrse, Vaistinu Vaskrse. Zatim vam čestitam krsnu slavu kluba, koju veoma svetovno proslavljate svake godine, uz želju da Sv. Velikomučenik Georgije, kao vaš zaštitnik i nebeski čuvar uvek bude na pomoći. Ovo su dani velike radosti za nas pravoslavne hrišćane. Nakon veoma uspešne sezone, želimo vam da sledeća godina bude još bolja nego ova i da nam gospod podari zdravlja i svako dobro. Crvena zvezda na osnovu veličine kluba zaslužuje da ima jednu takvu ikonu svoga zaštitnika, a kao što svi znamo FK Crvena zvezda je i u svoj statut uneo proslavu Sv. Velikomučenika Georgija, kao svoju krsnu slavu. Nadamo se da će ova ikona, na posebnom mestu krasiti stadion i da će svako u nekom momentu moći da priđe, i da se pomoli ne samo za rezultat, već za sebe i svoju porodicu – istakao je protojerej Dragan Šovljanski.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

GODIŠNJICA SMRTI MARINE TUCAKOVIĆ: Preminula je pre 3 godina i iza sebe ostavila neizbrisiv trag i ogromnu tugu