ISTORIJSKA BLAMAŽA: Mančester junajted je ponižen! (VIDEO)

Novosti online

06. 05. 2024. u 22:59

Mančester junajted je nastavio da posrće, a ovoga puta je u Premijer ligi deklasiran od Kristal Palasa koji je tek 14. na tabeli - nekadaši šampion Evrope je izgubio sa više nego ubedljivih 4:0 (2:0) u 36. kolu prvenstva.

ИСТОРИЈСКА БЛАМАЖА: Манчестер јунајтед је понижен! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Junajtedov trener Ten Hag se pred meč jadao kako, zbog povreda engleskog reprezentativca Harija Megvajera i kapitena Bruna Fernandeša, čak 63. put u ovoj sezoni ne može da ubaci u igru fudbalera kog želi, ali ono što su momci koje jeste poslao na teren londonskog "Selhurst parka" uradili - ući će u istoriju slavnog kluba.

Najpre, Mančester junajted je osnovan pre 122 godine, Kristal Palas pre 119, a tek ovog ponedeljka uveče se prvi put desilo da je Palas oba puta u sezoni pobedio ekupu Junajteda.

To, naravno, nije najgora stvar koja se Ten Hagovoj ekipi desila...

Poraz na ovom gostovanju bio je njen 13. ovosezonski izgubljeni meč u Premijer ligi, što je novi negativni klupski rekord.

A ni to nije sve.

U ligi i kupu, Junajted je od letos na 48 utakmica primio 81 gol, čime je nadmašio svoju "crnu sezonu" 1977/1978, kada je loptu iz sopstvene mreže vadio 80 puta.

Pritom, broj primljenih golova (prosečno 1,69 po meču) je najgori u istoriji giganta iz Mančestera još od sezone 1962/1963.

Trenutno, uz tri utakmice do kraja prvenstva, Junajtedova gol-razlika je 52:55 u Premijer ligi, dakle negativna, a poslednji put se to klubu sa "Old Traforda" desilo u sezoni 1989/1990. Tada je bio lošije plasiran (trenutno osmi, a 1990. trinaesti), ali je pomenutu sezonu završio uz osvojeni evropski trofej, Kup pobednika Kupova.

A što se tiče bolne lekcije na "Selhurst parku", nju je 22-godišnji Francuz Mišel Olise najavio odličnim driblingom i pogotkom za 1:0 u 12. minutu (VIDEO).

Na 2:0 povisio je Mateta u 40. minutu, prošavši pokraj Džonija Evansa kao pored nekog deteta (VIDEO).

Nedugo nakon početka drugog poluvremena, gol za 3:0 dao je Mičel posle tropoteznog mata (VIDEO),  a konačnih 4:0 postavio je junak Olise, nakon katastrofalne igre Junajteda a onda i pravog projektila (VIDEO).

Tabela Premijer lige

Uz meč više od najbližeg pratioca, Arsenal je prvi sa 83 boda, a tik iza njega, sa bodom manje (i pomenutom utakmicom manje) je Mančester siti. Trećeplasirani Liverpul je posle tri kiksa u poslednjih pet prvenstvenih utakmica već "zaboravio" na titulu - ima 78 bodova, a poput londonskih "tobdžija" ostalo mu je da odigra još dve utakmice (Sitiju tri). 

Iza Crvenih su Aston Vila sa 67 bodova, Totenhem sa 60, Njukasl sa 56, te Čelsi i Mančester sa po 54, kao i ostatak konkurencije.


Kristal Palas je u donjem delu "zlatne sredine", 14. sa 43 boda, ali bezbedan što se tiče ispadanja u niži rang. Ka njemu "streme" već otpisani Šefild junajted (poslednji sa 16 bodova), Barnli sa 24 i Luton sa 26, dok je tik iznad crte Notingem sa 29.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)