DRAMA NA VRHUNCU: Srpski vezista tema dana u grčkom fudbalu

Novosti online

16. 05. 2024. u 22:17

SRPSKI reprezentativac Andrija Živković postigao je dva gola i upisao asistenciju u još jednom derbiju grčkog prvenstva i pogurao svoj tim na prvo mesto. Kolo pre kraja Solunjani imaju dva boda više od prvog pratioca i aktuelnog šampiona AEK. Pretposlednje kolo vrlo uzbudljivog plje-ofa doneo je promenu u samom vrhu.

ДРАМА НА ВРХУНЦУ: Српски везиста тема дана у грчком фудбалу

Foto Profimedia

PAOK je savladao Panatinaikos 4:1, dok je AEK izgubio drugi meč zaredom - ovog puta od Olimpijakosa 2:0. Živković je, podsetimo, bio strelac i asistent u minulom kolu protiv Olimpijakosa u pobedi od 2:0, a nastavio je sa sjanim partijama i u sredu uveče.

Srpski reprezentativac je bio strelac za crno-bele iz penala u 72. minutu, potom i u 90, za pečat na pobedi. Golove za PAOK postigli su još Tajson i Vierinja. Živković je ove sezone upisao 10 golova i 8 asistencija. Za goste, strelac jedinog gola bio je Žeremejef u 78. minutu na asistenciju Filipa Mladenovića.

PAOK u poslednjem kolu igra protiv gradskog rivala Arisa, kojem gostuje. Živkoviću i družini potreban je samo bod kako bi šampionsku trku završili kao prvi. Aris je prethodna dva meča upisao dve pobede i jasno je da ovom timu neće faliti motiva da zakomplikuje život velikom rivalu da se domogne trofeja. Šest dana nakon meča sa PAOK-om Aris će igrati finale Kupa sa Panatinaikosom. Ekipa Fatiha Terima je inače najveći gubitnik same završnice prvenstva pošto je izgubila tri meča zaredom i tako ispala iz trke za titulu. Podsetimo da je uprava Panatinaikosa u toku sezone, u trenutku kada je ekipa bila na bod iza AEK-a, smenila srpskog stručnjaka Ivana Jovanovića i na njegovo mesto dovela Terima. Panatinaikos je kolo pre kraja četvrti na tabeli.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno