PUN KAO BROD: Kristijano Ronaldo najplaćeniji sportista na svetu

Novosti online

17. 05. 2024. u 08:15

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo našao se na vrhu Forbsove liste najplaćenijih sportista na svetu.

ПУН КАО БРОД: Кристијано Роналдо најплаћенији спортиста на свету

FOTO: Tanjug/AP

Američki magazin navodi da je 39-godišnji napadač fudbalskog kluba Al Nasr, sa godišnjom zaradom od 260 miliona dolara, što je rekord za fudbalera, najplaćeniji sportista sveta četvrti put u karijeri.

Ronaldo je dobio 200 miliona dolara kao platu od Al Nasra, a još 60 miliona dolara od sponzorskih i reklamnih ugovora sa kompanijama kao što su Nike, Binance i Herbalife.

Drugo mesto na rang-listi sa godišnjim prihodom od 218 miliona dolara zauzeo je 29-godišnji španski golfer Džon Ram, treće - argentinski fudbaler, 36-godišnji napadač Inter Majamija Lionel Mesi.

Foto: Profimedia

Godišnji prihod Argentinca, prema Forbsu, iznosi je 135 miliona dolara. Forbs procenjuje da je 50 najplaćenijih sportista na svetu ukupno zaradilo 3,88 milijardi dolara u poslednjih 12 meseci, bez poreza i naknada agentima, što je 13 odsto više u odnosu na prošlogodišnji rekord od 3,44 milijarde dolara.

BONUS VIDEO "ISTINA JE..." Reakcija Vladana Milojevića nakon remija na meču Vojvodina - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata