SRBIN HEROJ SPARTE: Veljko Birmančević doneo ekipi iz Praga trofej Kupa Češke

Tanjug

22. 05. 2024. u 21:46

SRPSKI fudbaler Veljko Birmančević je golom u nadoknadi finala Kupa Češke doneo trofej Sparti koja je pobedila Viktoriju u Plzenju rezultatom 2:1.

СРБИН ХЕРОЈ СПАРТЕ: Вељко Бирманчевић донео екипи из Прага трофеј Купа Чешке

FOTO: Profimedia

Na ovom meču koji je igran na stadionu Viktorije Samson Dven je postigao autogol u 79. minutu za vođstvo Sparte.

U 85. minutu domaćin ostaje sa desetoricom pošto je zbog druge javne opomene van igre morao Pavel Šulc, ali ipak uspeva da izjednači preko Tomasa Horija u 87.

Kada je delovalo da će meč u produžetak, Birmančević je u 91. minutu postigao gol kojim je timu iz Praga doneo duplu krunu.

Bivši igrač Malmea se posle odlične sezone u Sparti, u kojoj je dao čak 16 golova u prvenstvu Češke, našao i na širem spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića za predstojeći EURO 2024.

BONUS VIDEO: ZVEZDI U ČAST: Snimak dronom spektakla u Loznici posle finala kupa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno