BAJKA JE ZAVRŠENA: Ostaće uspomena na Dragovića kapitena

S. R.

25. 05. 2024. u 16:33

OSTAĆE pesma i uspomena na kapitena. Aleksandar Dragović tokom tri godine, postao je miljenik "delija", a zaostavština u dresu Crvene zvezde, ostala je u vidu het-trika duplih kruna, kao i velikoj pomoći da se crveno-beli ustale kao redovni učesnici grupnih faza UEFA nadmetanja.

БАЈКА ЈЕ ЗАВРШЕНА: Остаће успомена на Драговића капитена

FOTO: M. Vukadinović

Stigao je u najboljim igračim godinama (29), sa namerom da ispuni dečačku želju. Ujedno, obradovao je i dedu Zlativoja, koji je "navijao" da unuka vidi u crveno-belom dresu jednog dana. Obojica posle tri godine mogu da kažu da im je puno srce.

Odrekao se velikog novca koje je mogao da ima u inostrantvu. Retki su primeri da neko "lige petica", tačnije Bundesligu i Bajer Leverkuzen zameni za Srbiju i Superligu.

Učestvovao je kapiten u nastavku dominacije u domaćim okvirima. Moći će jednog dana da se pohvali het-trikom duplih kruni. Od 2021. do 2024. komandovao je odbranom, ali i čitavim timom koji je bio bez prevelike konkurencije u našoj zemlji.

Bio je Dragović ključni igrač u usponu crveno-belih i iskoraku u Evropi. U prvoj sezoni pamtiće se grupna faza Lige Evrope, "prezimljavanje", te osmina finala protiv Rendžersa. Prošle, u istom takmičenju u konkurenciji Monaka, Trabzona i Ferencvaroša, nije se moglo više. Ove, bila je kruna, jer je sa kapitenskom trakom, ponosno predvodio ekipu u najjačem nadmetanju na Starom kontinentu - Ligi šampiona.

Zapravo, kada se pogleda karijera iskusnog štopera, nigde dosad nije ostavio dublji trag nego što je to bilo na "Marakani" sa 136 utakmica u "svojoj" Zvezdi mnogo je više u Bazelu (112), Dinamo Kijevu (109), Bajer Leverkuzenu (106), Lesteru (16), dok će sada imati priliku da u Austriji iz Beča podeblja 93 nastupa dosad.

- Zvezda je oduvek moj san. Hvala upravi za ostvarenje istog. Malo je reći da su mi ove godine donele radost. Jedna i najveća radost je što mom sinu s ponosom mogu reći da mu je otac igrao za Crvenu zvezdu. Zvezda uvek ostaje u mom srcu. Vaš Drago - napisao je Dragović na društvenim mrežama, dan pred jučerašnji meč sa Čukaričkim.

Nova epoha rezervisana je u matičnom timu Austriji. Osim što će mu Bečlije ponuditi da igra profesionalno još tri godine, iz kopački, ulazi u odelo. Postaće sportski direktor tima na pet sezona. U novoj ulozi, biće idealna prilika da malo ispeče zanat, a ko zna možda ga putevi jednog dana vrate na "Marakanu".

Milunović, Bukari, Popović

PORED Dragovića, sinoć posle meča sa Čukaričkim, oprostili su se od Zvezde i štoper Nemanja Milunović, napadač Osman Bukari i rezervni golman Zoran Popović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)