RAZVOJNI PROGRAM FS SRBIJE: Održan fudbalski festival i seminar za lekare i fizioterapeute

Promo

26. 05. 2024. u 14:38

U JEKU priprema za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, kao i učešća muške kadetske reprezentacije na istom takmičenju svog uzrasta na Kipru, Fudbalski savez Srbije aktivan je i na polju razvoja, edukacije i inkluzije.

РАЗВОЈНИ ПРОГРАМ ФС СРБИЈЕ: Одржан фудбалски фестивал и семинар за лекаре и физиотерапеуте

FOTO: FSS

Sportski centar FSS u Staroj Pazovi u isto vreme bio je domaćin inkluzivnog fudbalskog festivala, kao i obaveznog seminara za lekare i fizioterapeute nacionalnih selekcija, muških i ženskih Super i Prvih liga Srbije.

U saradnji sa KMF Mungosi, Fudbalski savez Srbije sprovodi program Equity through Equality, koji pruža priliku dečacima i devojčicama sa invaliditetom da se druže i žive zdraviji život, fizički aktivan, kroz fudbal.

FOTO: FSS

Od ove godine, u okviru istog programa, sprovodi se i fudbal za slepe i slabovide sa namerom i željom da Srbija jednog dana ima i nacionalnu selekciju i učestvuje na međunarodnim takmičenjima.

Sa druge strane, Medicinska komisija Fudbalskog saveza Srbije koju predstavlja nosilac UEFA programa za lekare, doc. dr Dejan Aleksandrić, doktor A reprezentacije, sa medicinskim stručnjacima, održala je još jedan u nizu UEFA FDEP program.
Na osnovu edukativnih programa Medicinske komisije FSS, lekari i fizioterapeuti koji rade u fudbalu unapređuju svoje znanje sa specifičnostima koje fudbal sa sobom nosi, posebno u pogledu hitne i pravovremene reakcije.

FOTO: FSS

Posebno treba istaći da su podjednako uključena medicinska lica koja rade u ženskom fudbalu kako bi se obratila pažnja na razlike u radu sa damama. Na međunarodnom nivou je ovo jedna od najaktuelnijih tema jer je sve veća polemika da su povrede u ženskom fudbalu posledica istog tretmana muškog i ženskog tela.

BONUS VIDEO: VATROMET KOD BEOGRADSKOG POBEDNIKA: Kad "delije" slave Zvezdinu titulu na Kalemegdanu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)