ZBOG DEPRESIJE BEZ INTERA: Jovan Stanković za "Kadenu"

S. R.

31. 05. 2024. u 07:45

ŽIVOT profesionalnog sportiste ume da bude težak. Sada se mnogo više pridaje pažnje mentalnom zdravlju nego u prošlosti. Takav primer bio je i sa nekadašnjim sjajnim krilnim fudbalerom Crvene zvezde Jovanom Stankovićem (53).

ЗБОГ ДЕПРЕСИЈЕ БЕЗ ИНТЕРА: Јован Станковић за Кадену

FOTO: N. Skenderija

- Želeo sam da napustim fudbal sa 30 godina, nikada to nisam pomenuo. Mnogi ljudi su imali problema, imao sam depresiju u vreme kada je najbolje trebalo da igram, ali nikada o tome nisam pričao. Ivan Kampo, Paunović i Lopetegi su imali slične probleme i zatražili pomoć. Rekli su mi da za šest meseci mogu da se oporavim i da ću sutradan biti bolje - rekao je Stanković za "Kadenu kope".

Put ga je iz Srbije odveo u Majorku, zatim se obreo u Marselju, kratko u Atletiko Madridu. Međutim, smatra da bi napravio i bolju karijeru da se nije suočavao sa depresijom.

- Zbog lošeg stanja nisam otišao u Inter kada me je pozvao Ektor Kuper. Kada sam bio u Atletiku, imao sam ponudu Porta, koji je tada postao šampion Evrope, došli su ovde sa papirima da potpišem. Nisam ništa uradio od toga, vratio sam se ovde i hteo sam da napustim fudbal. Bio sam pomalo glup, jer sam mislio da mogu da me izbace iz kluba ako saznaju, nisam ni znao šta je to. Čak su i moji saigrači dolazili da me pitaju šta mi se dešava. Plašio sam se da pričam o tome. Danas se priča. Danas se mnogo toga promenilo, igrači imaju psihologe i nutricioniste, u naše vreme toga nije bio - zaključio je Stanković, koji je upisao i deset nastupa za reprezentaciju Srbije i Crne Gore. n

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

U ZATVOR ZBOG PEDOFILIJE: Glumac iz Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad dečakom