MATIĆ I UB SANJAJU ZAJEDNO: Proslavljeni as predstavio projekat novog Superligaša

N. I.

03. 06. 2024. u 14:22

NEMANjA Matić i Jednistvo sanjaju otvorenih očiju. Proslavljeni fudbalski as koji je u karijeri igrao za neke od najvećih evropskih klubova, priznao je juče da su emocije ipak najjače na rodnom Ubu, iako je talenat i znanje umeo da pokloni i navijačima Košica, Benfike, Čelsija, Mančester junajteda, Rome, sada i Liona...

МАТИЋ И УБ САЊАЈУ ЗАЈЕДНО: Прослављени ас представио пројекат новог Суперлигаша

FK Jedinstvo

"Orlovi", srećno"

PRIČAO je Nemanjlj Matić uglavnom o svom Jedinstvu i Ubu, a o večerašnjoj probi protiv Austrijanaca u Beču i predstojećem Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, ovoliko:

- U Beču igramo kod kuće. Želim reprezentativcima da obraduju naciju, osvetlaju obraz, pruže maksimum i ako Bog da, prođu grupu.

Jednistvo se prvi put u svojoj 104 godine dugoj istoriji prvi put plasiralo u domaću fudbalsu elitu. Igraće sledeće sezone u Superligi Srbije, a prvi čovek jedinstva je medijima juče pričao do detalja u planovima svog kluba koji želi da ponosno korača naped i uzbrdo svaki sledeći dan.

- Ponosni smo na sve što je Jedinstvo uradili u godinama koje su iza nas. Od trenutka kada smo se plasirali u Superligu ci iljevi su da svaku narednu utakmicu igramo bolje nego prethodnu. Ne mogu da kažem kako ćemo biti prvi, drugi ili treći, mada za mene plasman u plej-of ne bi predstavljao iznenađenje. Sve ispod petog ili šestog mesta će biti neuspeh. Videćemo kakvi su nam potencijali i kapaciteti, sigurno će biti pojačanja tamo gde mislimo da su nam potrebna - naglasio je Nemanja Matić, prvi čovek kluba sa Uba.

Po svemu sudeći, Jedinstvo će da prilagodi sve tehničke uslove i na stadionu "Dragan Džajić" dočeka utakmice Superlige. Ali, odah je naglasio i koga bi voleo da vidi u dresu Ubljana kao prva pojačanja.

- Ne znam da koliko je realno da igrač iz neke od evropskih liga petice dođe, ali fudbalska Srbija treba da nas čuje, da shvati da uspeh nije od juče i da polako privlačimo igrače iz inostranstva. U ovom trenutku nemam nijednog na pameti osim Uroša Matića i Radosava Petrovića, koji su velika imena. Baziraćemo se na pravljenju budućih reprezentativaca - dodao je Matić.

Pomoć opštinem države, ili kako se to sve glasnije kaže "politike", izgleda da je nemoguća i u srpskom sportu.

- Kažu da politika ne bi trebalo da se meša u fudbal. To je tačno, jer ona ne treba da pokazuje svoj uticaj dole, na terenu, ali i naš i svetski fudbal ne funkcionišu bez politike. Englezi su preko nje sredili fudbal, kad je Margaret Tačer rekla: "Skidaj ogradu, ali prvog navijač koji uđe na teren šaljite u zatvor". Naša briga je teren, uživamo veliku podršku gradonačelnika Glišića, koji je prepoznao ideju pre osam godina - zaključio je Matić koji, očigledno je to na svakom koraku u Ubu, želi od Jedinstva da napravi klub o kojem će tek da se priča.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S