PAZAR IZNEO PREDLOGE ZA PREPOROD SRPSKOG FUDBALA: Saopštenje u četiri tačke o kome će se pričati

Александар Илић
Aleksandar Ilić

06. 06. 2024. u 21:45

NAVIKLI smo u srpskom fudbalu da čitamo razna saopštenja za medije fudbalskih klubova, a danas je jedno objavio i Novi Pazar - ipak, ono se razlikuje po tome što ne upire prstom, već nudi konkretne predloge za preporod srpskog fudbala u novoj sezoni.

ПАЗАР ИЗНЕО ПРЕДЛОГЕ ЗА ПРЕПОРОД СРПСКОГ ФУДБАЛА: Саопштење у четири тачке о коме ће се причати

Foto arhiva VN

Saopštenje Novog Pazara "Novosti" prenose u celosti: 

- Fudbalski klub Novi Pazar iznosi svoje predloge, sugestije i stavove, za narednu sezonu i takmičenje u Superligi 24/25, sa ciljem unapređenja domaćeg fudbala i postizanja boljih rezultata, kako klubova na međunarodnoj sceni, tako i svih reprezentativnih selekcija.

1. Status igrača iz regiona

Smatramo da igrači iz Bosne, Makedonije i Crne Gore treba da imaju isti status kao i domaći igrači. Ne vidimo razlog zašto igrači iz zemalja kao što su Finska i Portugal zaslužuju status igrača koji se ne smatraju strancima u našem fudbalu, dok igrači iz zemalja koje su geografski bliže Srbiji nemaju taj status, a mnogi od tih igrača žive u gradovima koji su daleko samo 50 do 100 kilometara od Srbije.

2. Ukidanje pravila o bonus igračima

Zalažemo se za ukidanje pravila o bonus igračima. Primera radi, igrač koji je rođen u decembru 2002. godine i igrač rođen u januaru 2003. godine ne bi trebalo da budu različito tretirani zbog nekoliko meseci razlike. Kvalitet igrača treba da bude jedini kriterijum za njihov angažman na terenu, a ne propozicije koje ograničavaju mogućnosti nešto starijih, ali kvalitetnijih fudbalera.

3. Dvojne registracije

Smatramo da bi dvojne registracije trebalo da budu dozvoljene ne samo za Prvu ligu Srbije, već i za niže lige, uključujući Srpske lige trećeg ranga takmičenja. Ove lige su mesta gde nastupaju najveći talenti naše zemlje i omogućavanje dvojnih registracija doprinelo bi njihovom razvoju, unapređenju kvaliteta svih takmičenja i većoj mogućnosti za pronalaženje novih bisera u srpskom fudbalu.

4. Povećanje broja stranaca

Apsolutno podržavamo povećanje broja stranaca u našem fudbalu. Trenutno se suočavamo sa deficitom kvalitetnih igrača iz celog regiona, a i tržište je prilicno poremećeno zbog razlicitih finansijskih mogućnosti klubova i kod nas i šire u okruženju. Jedini način da manji klubovi mogu da dođu do kvalitetnog sastava je angažovanje fudbalera iz Azije, Afrike i drugih sličnih područja. Povećanje broja stranaca može doprineti većoj konkurenciji, a samim tim i kvalitetu takmičenja u Super ligi Srbije.

Fudbalski klub Novi Pazar želi, na ovaj način, da da doprinos javnoj raspravi i debati čij je krajnji cilj unapređenje kvaliteta domaćeg fudbala, stoji u saopštenju fudbalskog kluba Novi Pazar. 

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: Predstavljen Adem Ljajić 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata