FUDBALSKA FRKA: Evropskog giganta izbacuju iz Lige šampiona?!

Novosti online

20. 08. 2024. u 15:18

Liga šampiona, i to potpuno reformisana, sa novim sistemom takmičenja, "samo što nije", među onima koji se nadaju da će u nju ući je i Crvena zvezda, ali jedan evropski gigant - možda iz nje ispadne, i to odlukom nadležnih instanci u UEFA.

ФУДБАЛСКА ФРКА: Европског гиганта избацују из Лиге шампиона?!

FOTO: FK Crvena zvezda

Naime, kako javlja francuski "Mond", Pari Sen Žermen bi mogao da ostane bez učešća u Ligi šampiona.

I to zbog dugovanja.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Za sve je kriva poslovna politika koju su pariski "sveci" vodili (i vode) prema svom dosadašnjem članu Kilijanu Mbapeu.

Naime, Mbape, naizgled, "živi svoj san" - prešao je konačno u klub koji voli, Real Madrid, odmah je dao i gol na debiju (u pobedi nad Atalantom u Superkupu Evrope), ali i dva meseca od odlaska iz PSŽ-a - s tim klubom vodi spor.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Kako "Mond" javlja, sjajni napadač "uzalud zahteva isplatu, u skladu sa ugovorom o radu, sume od skoro 55 miliona evra (bruto).

Taj iznos uključuje: poslednju trećinu bonusa za potpisivanje ugovora (36 miliona evra, pre odbijanja poraza), što je Mbape trebalo da dobije još u februaru, zatim poslednja tri meseca plata predviđenih ugovorom (za april, maj i jun), kao i „etički bonus“ i tokom ova tri meseca od rastanka.

Pravni zastupnici Mbapea su sredinom juna poslali zvanično obaveštenje PSŽ-u, kako je tada otkrio "Ekip", ali...

Kako napretka nije bilo, Kilijan Mbape se odlučio da istovremeno prijavi Pari Sen Žermen i pravnoj komisiji Profesionalne fudbalske lige (LFP, tj. francuskoj ligi) i, Fudbalskom savezu Francuske (FFF) i Uniji evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA).

Imajući u vidu da se u članu 259 Povelje o profesionalnom fudbalu predviđa da „klubovi moraju da isplaćuju plate igračima po ugovoru najkasnije poslednjeg dana u mesecu, a da to PSŽ nije uradio, te da postoje i druga, u ovom tekstu već pomenuta finansijska potraživanja, "Mond" navodi da bi UEFA mogla da zabrani Pari Sen Žermenu da se takmiči na međunarodnoj sceni, a u konkretnom slučaju - to bi značilo da pariski "sveci" propuste ovu sezonu Lige šampiona.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ZAPEVAO PESMU KOJU SVI ZNAJU: Ovako je izgledao susret dve velike zvezde (VIDEO)