STOP ZA ZVEZDAŠE: Italijani kao i prošle godine zabranju navijačima dolazak u Milano

N. I.

21. 09. 2024. u 19:48

FUDBALSKI klub Crvena zvezda objavio je da je italijanska policija zabranila dolazak navijačima tog kluba na utakmicu protiv milanskog Intera na meč 2. kola Lige šampiona.

СТОП ЗА ЗВЕЗДАШЕ: Италијани као и прошле године забрању навијачима долазак у Милано

FOTO: FK Crvena zvezda

- Ministarstvo policije Italije je zabranilo pristup zvezdašima na mečevima koje će naš klub odigrati u pomenutoj zemlji protiv Intera i Milana. Crvena zvezda apeluje na sve navijače da ne putuju na pomenute mečeve, jer ulaz na stadion, kao i okupljanje u gradu neće biti dozvoljeni. Odluka važi za navijače koji žive u Srbiji, ali i svim ostalim evropskim zemljama - navela je Crvena zvezda u saopštenju.

Zvezda će 1. oktobra u 2. kolu Lige šampiona igrati u Milanu na stadionu "Đuzepe Meaca" protiv domaćeg Intera, a u 6. kolu, Zvezda će ponovo putovati u Italiju, kada će 12. decembra gostovati Milanu, na istom stadionu koji se u takvim prilikama naziva "San Siro".

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Italijanska policija je zabranila prodaju karata za bilo koju tribinu. Za kupovinu ulaznice neophodan je pasoš, a potom ime i prezime na karti i pasošu moraju da budu identični prilikom ulaska na stadion. FK Crvena zvezda napominje da je ovo odluka na koju klub nije mogao da utiče, te još jednom apeluje na zvezdaše da ispoštuju istu - dodali su u saopštenju iz Crvene zvezde.

Inače, ovakva praksa nije ništa novo kada su u pitanju odlasci navijača Crvene zvezde u Italiju, konkretnije u Milanu. U decembru 2023. godine je navijačima košarkaškog kluba Crvena zvezda bilo zabranjeno da kupuju karte i putuju u Milano na meč Evrolige protiv Armanija, kada u odlukci prvog čoveka pokrajine Lombardija Klaudija Zgaralje doslovno pisalo:

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Ulaznice za meč će moći da kupe samo ljudi koji žive u pokrajini Lombardija, čiji je centar grad Milano. Iz mnogo razloga, kako bismo zaštitili javni red i bezbednost, doneli smo odluku koja odmah stupa na snagu, da se zabrani prodaja ulaznica za navijače Crvene zvezde iz Beograda i da mogućnost kupovine propusnica bude dozvoljena samo stanovnicima regiona Lombardija. Ulaznice će biti štampane samo uz lične podatke kupca - rekao je tada Zgaralja.

Iako je očigledno da se ovde radi o očiglednoj disckriminaciji onih najobičnijih, dobronamernih navijača, takođe je jasno da u Italiji traže prilično radikalan način da se zaštite dolaska onih najekstremnijih pristalica Zvezde.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu