''SAMO HRABRO, HRABRO I POBEDA!'' Vladimir Stojković i Miroslav Vulićević poslali igračima poruku pred derbi

Filip Milošević

23. 09. 2024. u 14:26

U ponedeljak, od 19 časova, na programu je 174. večiti derbi. Partizan će ugostiti Crvenu zvezdu, a bivši fudbaleri crno-belih Miroslav Vulićević i Vladimir Stojković imali su poruku za igrače i navijače.

САМО ХРАБРО, ХРАБРО И ПОБЕДА! Владимир Стојковић и Мирослав Вулићевић послали играчима поруку пред дерби

Foto: FK Partizan

- Ja mislim da je svakom igraču prvi derbi u pamćenju, tako da je na mene najveći utisak ostavio taj prvi derbi s obzirom na to da sam dosta priča čuo o derbiju i gledao sam na Jutjubu i po društvenim mrežama, međutim, dok to ne doživite, ne može niko rečima da vam objasni. Ja sam imao i sreću na neki način da igram jedan, što bi rekli navijači, jedan od zanimljivijih derbija unazad desetak godina sigurno - rekao je Vulićević, a onda nastavio:

- Imate strance, pogotovo Lationoamerikanci koji su vrele krvi, oni osećaju derbi, ali niko ne može kao domaći igrač, od malih nogu slušate o rivalstvu, sa tim živite i svaki igrač mašta da igra ili za Partizan ili za Zvezdu, tako da ne može nikad stranac da se saživi iako je bilo stranaca koji su bili fantastični fudbaleri i rođeni pobednici.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Vulićević je nedavno postao trener kadetskog tima kluba iz Humske, ali je istakao da i dalje sa žarom prati derbi susrete.

- Nerviram se i danas kad gledam, pogotovo kad ne možete da utičete i onda mislite da biste vi to bolje. Sada sa druge strane linije malo je to teže, morate da vodite računa o 11 igrača koji su na terenu, da vidite mnogo širu sliku, tako da je skroz drugačije - rekao je Vulićević.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Za kraj je i pozvao navijače da ispune stadion u Humskoj.

- Nema tu šta, domaći navijači su veliki plus. Oni su 12. igrač našem timu, i taj njihov huk nas nosi - rekao je Vulićević, a zatim poslao poruku Aleksandru Stanojeviću i njegovim izabranicima:

- Samo hrabro! I ja verujem u njih!

Sa druge strane, o svojim utiscima sa večitih derbija govorio je i Vladimir Stojković, a istakao i koji meč mu je ostao u sećanju.

- Prvi derbi. Zato što znamo kakve su okolnosti bile posle utakmice u Đenovi, tako da je on negativno ostao u pamćenju, ali svaki mi je jako drag i svaki ima svoju draž, tako da ne bih mogao da izdvojim najvažniji.

Ispričao je Stojković i kako se golmani pripremaju za derbi.

- Prevashodno jedna od naših najvećih utakmica tako da, može da se vidi loše, ali i najbolje, tako da je na tebi da prikažeš najbolje jer bukvalno te cela država gleda i mislim da je poenta fudbala u tome da takvih utakmica bude što više i da se što više igraju, i zbog navijača i nekog takmičarskog duha. Jedna, po meni, utakmica gde može mnogo da se dobije, ali ako nisi fokusiran i inteligentan, može i da se izgubi.

Takođe, i on je pomenuo navijače, i osećaj kada se istrči na teren u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala.

- Pa sigurno da je prelep onaj osećaj, prvih 10 metara iz tunela kad vide da su naši igrači i krenu da skandiraju, oseti se energija. Samim tim se i stvara neka dodatna odgovornost dok si na zagrevanju - rekao je Stojković, a zatim poručio fudbalerima Partizana:

- Hrabro, hrabro, hrabro i pobeda!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer