HUMANOST NA DELU: Veterani Zvezde odigrali utakmicu tima glumaca i pevača Italije (FOTO)

Tanjug

05. 10. 2024. u 17:30

HUMANITARNA fudbalska utakmica između veterana FK Crvena zvezda i reprezentacije "Srce" - tima italijanskih glumaca i pevača odigrana je ove nedelje u Beogradu.

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ: Ветерани Звезде одиграли утакмицу тима глумаца и певача Италије (ФОТО)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Meč je organizovan na inicijativu italijanskog ambasadora Luke Gorija, a ceo prihod namenjen je za obnovu vrtića u Srbiji.

- Dve su ključne reči za današnji događaj - humanost i prijateljstvo, koje najbolje oslikavaju odnose Italije i Srbije. Na ovaj način obeležavamo i Dan italijanskog sporta u svetu, koji je pokrenuo naš ministar spoljnih poslova Antonio Tajano. O značaju sporta najbolje govori ekonomski podatak, godišnji promet u sportu u Italiji je 22 milijarde evra, odnosno 1,5 ukupnog BDP-a - istakao je Gori na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Gori, kao i svi članovi italijanskog tima, nosili su dres sa prezimenom čuvenog golgetera Salvatorea Tota Skilaćija, koji je nedavno preminuo.

Zvezdine veterane predvodio je kapiten Boško Đurovski, a igrali su Boško Janković, Aleksandar Luković, Nikola Lazetić, Miloš Bursać, Slavoljub Janković, Dragan Bogavac, Ardijan Đokaj i drugi.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je da su crveno-beli i na ovaj način pokazali da su društveno odgovoran klub, posebno kada je u pitanju briga o deci i osobama sa posebnim potrebama.

- O tome kakvu odgovornost pokazuju naši navijači najbolje ilustruje to da smo 30 puta do sada organizovali grandiozne akcije dobrovoljnog davanja krvi - naglasio je Mijailović.

Najveći aplauz na konferenciji za medije dobio je kapiten gostiju italijanski glumac Paolo Sasaneli, rodom iz Barija, grada gde je Zvezda 1991. godine postala šampion Evrope.

- Vežu nas crveno-bele boje i Sveti Nikola, čije ime nosi stadion gde je Zvezda postigla najveći uspeh. Volim da kažem da je Zvezda tada u finalu imala igrača više. Voleo bih da ovaj meč odigramo i u Bariju - poručio je Sasaneli.

U humanitarnoj akciji pomogli su i Fondacije Novak Đoković i Inteza, u čije ime su se obratili Maja Kremić i Darko Popović.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?